DF: VKO-flertal vil føre til mindre skæv politik

DF kritiserer regeringen for at føre en skæv politik. Et VKO-flertal vil blive mindre skævt, siger partiet.

DF: VKO-flertal vil føre til mindre skæv politik

En eventuelt kommende borgerlig regering vil føre en mindre skæv fordelingspolitik end den nuværende SRSF-regering, hvis Dansk Folkeparti har de afgørende mandater.

Sådan lyder det fra DF-formand Kristian Thulesen Dahl, der tirsdag beskylder den siddende regering for at føre en skæv økonomisk politik.

- Hvis du definerer reformer som nedskæringer, der begrænser den offentlige sektor og omfordeler fra dem, der har mindst til dem, der har mest, så vil der med en VK-regering ved roret - som er afhængig af os - komme en mindre skæv politik ud af det, siger han.

- Det er jo det paradoksale.

- Så det er på mange måder forkert, når Enhedslisten siger, at det ikke nytter noget at vælte regeringen, fordi man så skulle få en mere skæv politik ud af det, siger han.

DF-formanden henviser blandt andet til forslaget om en sænkelse af selskabsskatten:

- Havde det været en VK-regering, der havde foreslået det, så tror jeg ikke, de ikke ville være kommet igennem med det - hvis ellers SRSF ville stå ved deres oprindelige modstand, siger han.

Kristian Thulesen Dahls beskyldning om, at regeringens politik rammer socialt skævt med sine nye udspil til en vækstplan samt reformer af SU-systemet og kontanthjælpen er man rørende enig i over hos Enhedslisten i den modsatte side af Folketinget.

Men at kritikken kommer fra Dansk Folkeparti finder Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, næsten for hyklerisk til at rumme.

- Kristian Thulesen Dahl har ret i, at regeringens politik er helt skæv, men han har tilsyneladende helt glemt DF's rolle under VK-regeringen, siger han og fortsætter:

- Her medvirkede DF i en række forlig, som skabte større ulighed og mere fattigdom i Danmark. Så Kristian Thulesens hykleri er næsten ikke til at bære, siger Per Clausen.

- DF kunne have forhindret forringelser af dagpengene, aftalen om forringelse af efterlønnen og flere skatteaftaler, det gav massive skattelettelser til de rigeste danskere. Deres forsøg på nu at fremstå som et socialt ansvarligt parti er derfor utroligt plat.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.