Sæby

DG skal fremtidssikres

Dronninglund Gymnasium forstærker sin idræts- og naturfagsprofil - samlet investering 8,5 mio. kr.

På billedet ses forrest rektor Lars Jørgensen og bagest fra venstre Peter Juul, Murerfirmaet JP, Per Pedersen, Arkitektfirmaet Hellsten, Greg Danielson, JPH-rådgivning, serviceleder Bent Nyby Christensen og lektor Ole Bjørn.

På billedet ses forrest rektor Lars Jørgensen og bagest fra venstre Peter Juul, Murerfirmaet JP, Per Pedersen, Arkitektfirmaet Hellsten, Greg Danielson, JPH-rådgivning, serviceleder Bent Nyby Christensen og lektor Ole Bjørn.

SÆBY:- Et lille spadestik for mig, men et stort spadestik for Dronninglund Gymnasium.

Sådan sagde DG’s nye rektor - Lars Jørgensen - da han onsdag satte spaden i jorden og dermed skød et millionstort bygningsprojekt i gang.

I første omgang er projektet rettet mod en 293 kvadratmeter stor tilbygning til idrætsafdelingen. Tilbygningen kommer til at rumme et 123 kvm. multi-purpose-rum med fitnessfaciliteter, dansegulv og øvelsesgulv, et 73 kvm. stort auditorium til teori - med muligheder for praktiske idrætsforevisninger og drama.

Men der er også medtænkt 43 kvm. idrætsdepot, 23 kvm. depot til stole og borde og endelig 25 kvm. indgangsparti med toiletfaciliteter.

- Idræt på vores gymnasium er højt prioriteret, og de nye bygninger optimerer fagets muligheder for yderligere at forstærke skolens idrætsprofil. Og i det hele taget forstærker det vores generelle satsning på motion og bevægelse, fortæller Lars Jørgensen.

Projektet har været på tale- og skrivebordet gennem mange år, men først med overgangen til selveje for et par år siden blev det muligt at realisere den gamle drøm. Og nu er brikkerne faldet på plads og tilbuddene taget hjem - til en samlet pris på ca. 3,5 mio. kroner.

Går alt efter planen forventes den nye tilbygning til idrætsafdelingen at blive indviet i slutningen marts 2014.

Stor investering i naturfag

Et andet stort ønske på Dronninglund Gymnasium er en gennemgribende renovering og opdatering af naturfagslokalerne, samt tilbygning af yderligere et par undervisningslokaler, der i det daglige huser kemi, fysik, biologi og naturgeografi.

I disse lokaler stilles der store krav til et godt indeklima og til sikkerhed. Og skal undervisningen være på forkant med udviklingen, stiller det også store krav til det udstyr, der indgår i undervisningen i forbindelse med eksempelvis forsøg.

De seneste år har mange elever fra gumnasiet vundet priser i forskellige regionale og nationale videnskabskonkurrencer. Det stiller yderligere krav til, at undervisningsfascilliterrne er i top.

Samlet investeres der 5 mio. kr. i nye lokaler samt renovering af de eksisterende i naturfagsafdelingen. Det forventes, at den markant opdaterede naturfagsafdeling vil kunne tages i brug fra sommeren 2015.

- Det er dejligt og spændende at være nået hertil, og vi ser frem til at kunne byde både vores nuværende og kommende elever velkommen til de nye bygninger og faciliteter, slutter rektor Lars Jørgensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst