DHF-boss: Ærgerrige kvinder har fortjent at få bronze

DHF-generalsekretær Morten Stig Christensen håber, at de danske kvinder kan få metal med hjem fra EM.

685690917 Foto: Scanpix/Jonathan Nackstrand

685690917 Foto: Scanpix/Jonathan Nackstrand

Efter et par år med magre resultater for det danske kvindelandshold i håndbold har EM i Sverige været en opløftende omgang.

Holdet nåede semifinalen, hvor det dog blev til et nederlag til Holland, og søndag har danskerne muligheden for at sikre sig bronze, hvis det bliver til sejr over Frankrig.

Det danske hold er ungt og i en opbyggende fase, men generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Morten Stig Christensen, håber alligevel, at spillerne kan tage et håndfast bevis på opturen med hjem.

- Det kan ikke slå mig ud, hvis ikke det kommer til at gå i den kamp (bronzekampen, red.), men jeg synes godt nok, at pigerne har fortjent at få noget metal med hjem, siger han.

- Så jeg vil sidde med hjertet helt oppe i halsen og følge det, for jeg synes, de fortjener det.

I forhold til målsætningen om minimum en 12.-plads var den mere end indfriet med kvalifikationen til semifinalen, men hos DHF har man undladt at italesætte glæden over, at målet var nået.

Og det var der en grund til.

- Vi har ikke villet tale så meget om det. Selv om det er dybt overraskende og flot, så skal vi være så ærgerrige, at vi også lige tager det sidste eller de to sidste step med, forklarer Morten Stig Christensen.

Han lægger ikke skjul på, hvor tilfreds han har været med at følge det danske kvindehold ved EM-slutrunden.

- Jeg synes, vi har oplevet et hold her i Sverige med en ekstremt stor udstråling og ekstremt stort mod til at gå ind og tage opgaverne - selv når vi har været underdogs i nogle sammenhænge.

- De er gået ind og har kæmpet for det, og det har været super opløftende. Vi (DHF) er meget, meget, meget glade, siger Morten Stig Christensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.