DHF-direktør om matchfixing: Sker ikke her

Danske håndboldspillere er for godt informeret til at lade sig tabe med vilje, mener DHF's direktør.

DHF-direktør om matchfixing: Sker ikke her

Matchfixing sker ikke i dansk håndbold. Dansk Håndbold Forbunds (DHF) direktør Henrik Jacobsen kan i hvert fald ikke forestille sig, at vi herhjemme vil kunne opleve en sag, som den, der lige nu ryster fransk herrehåndbold.

Her er flere spillere fra mesterklubben Montpellier under mistanke for at have spillet penge på modstanderholdet Cesson-Rennes i en kamp i sidste sæson.

Montpellier tabte kampen 28-31, og dermed tjente spillerne stort på nederlaget.

- Totalt afvise det kan jeg ikke, for rent teoretisk kan det nok godt lade sig gøre. Men jeg er ikke i nærheden af at tro, at det sker.

- I Danmark mener jeg, at vi har med en række unge mennesker at gøre, som er godt begavede, så den tror jeg ikke på. De kender godt konsekvenserne af at lave sådan noget, siger Henrik Jacobsen.

Han siger, at der både fra DHF's og klubbernes side gøres en stor indsats for at fortælle håndboldspillerne, hvad man må og ikke må. Altså blandt andet, at det er forbudt at spille på sine egne kampe.

- Det ville undre mig meget, hvis der var et menneske i dansk professionel håndbold, der ikke ved, hvad vi mener om det her.

- Derfor skal vi alligevel blive ved med at fortælle om det, for vi vil ikke have disse sager. Det hænger ikke sammen med kulturen og moralen i dansk håndbold, siger Henrik Jacobsen.

Han er ikke selv bekendt med, at der skulle være indberettet sager om matchfixing i dansk håndbold og mener heller ikke, at Montpellier-sagen bør resultere i ekstra opmærksomhed på mistænkelige resultater i håndboldsporten.

- Det er vel tilfældigt, at det lige er håndbold denne gang. Men det er lige alarmerende, når det sker, hvad enten det er håndbold eller fodbold, siger direktøren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.