DHF-formand forventer håndboldafklaring inden for tre uger

Per Bertelsen forventer, at DHF's repræsentantskab vil bakke op om håndboldtoppens afslutning på sæsonen.

DHF-formand Per Bertelsen erklærer sig dybt uenig i den afgørelse, som Håndboldens Appelinstans er nået frem til i sagen om afslutningen på sæsonen.

DHF-formand Per Bertelsen erklærer sig dybt uenig i den afgørelse, som Håndboldens Appelinstans er nået frem til i sagen om afslutningen på sæsonen.

BRØNDBY:I løbet af tre uger vil der falde en endelig afgørelse i det spørgsmål om op- og nedrykning i håndboldligaerne, der tirsdag har fået nyt liv.

Dansk Håndbold Forbund vil hurtigst muligt indkalde repræsentantskabet, som skal nå frem til at beslutning om, hvordan sæsonen skal afsluttes.

Den oprindelige afgørelse, som var truffet af Udvalget for Professionel Håndbold, er tirsdag blevet kendt ugyldig af Håndboldens Appelinstans.

- Jeg håber, at vi kan få indkaldt til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i denne uge, og derefter er der to ugers respit. Så inden for tre uger skulle vi gerne få det afviklet, siger DHF-formand Per Bertelsen.

Eftersom coronakrisen forhindrede, at turneringerne kunne færdigspilles, valgte Udvalget for Professionel Håndbold at afslutte sæsonen med en afgørelse på skrivebordet.

Her blev Team Esbjerg og Aalborg Håndbold kåret til dansk mester hos henholdsvis damer og herrer, men EH Aalborg og Nordsjælland Håndbold blev erklæret som nedrykkere.

De nedrykkede klubber appellerede dog sagen til Håndboldens Appelinstans, som tirsdag konkluderede, at det professionelle udvalg ifølge DHF's love ikke har kompetence til at træffe sådan en afgørelse.

Det er DHF-formanden dybt uenig i.

- Vi har rådført os med vores advokater, inden vi traf beslutningen, og vi fik en klar blåstempling. Derfor er det dødtræls, at der nu kommer sådan en afgørelse, siger Per Bertelsen.

- Men nu vil vi tilrette vores love, så det står helt klart, at en anden gang er det en beslutning, der alene træffes i profudvalget, fastslår han.

Appelinstansen ikke har taget stilling til afgørelsen af de sportslige spørgsmål, og DHF-formanden forventer ikke, at der bliver pillet ved dem.

- Eftersom repræsentantskabet har givet Udvalget for Professionel Håndbold de beføjelser, som vi mener, vi har, har jeg også en formodning om, at repræsentantskabet følger den indstilling, der kommer fra os, siger Per Bertelsen.

Hos de i første omgang kårede mestre fra Aalborg Håndbold er der utilfredshed at spore over usikkerheden om sæsonafslutningen.

- Jeg er irriteret over og træt af, at der ikke er styr på det, siger direktør Jan Larsen.

For ham var det ikke et spørgsmål om, hvorvidt den sportslige beslutning var den rigtige eller ej, men et spørgsmål om proces.

- Det er da irriterende for alle håndboldmennesker, at vi står i sådan en situation, hvor man ikke kan få en afklaring.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.