DHF spiller højt spil om EM-værtskab

Dansk Håndbold Forbund vil ikke slække på sine krav til et eventuelt værtskab for kvinde-EM i december.

DHF spiller højt spil om EM-værtskab

Danmark er fortsat med i kampen om at få tildelt værtskabet for kvindernes EM i december, men konkurrencen er hård.

Dansk Håndbold Forbund vil dog ikke sætte alt ind på at få lov til at lægge gulv til mesterskaberne, fortæller formand Per Bertelsen.

- Jeg ved, at Serbien har sagt ja til at arrangere mesterskaberne på normale vilkår, hvor vi på samme måde som Norge og Sverige har sagt, at vi ikke vil løbe den fulde økonomiske risiko.

- Til gengæld ved EHF - og det har de også tilkendegivet - at hvis vi arrangerer det, får de et tiptop-arrangement. Og de har godkendt de modeller, vi har lagt frem, siger formanden.

I alt har 11 nationer lagt billet ind på at tage over efter Holland, der tidligere på måneden sprang i målet på grund af økonomiske problemer.

Og indtil videre er ingen af de interesserede lande officielt meldt ude af kampen.

- Vi har hele tiden været i dialog med EHF og er stadig med i løbet. Men jeg forventer først, at der falder en afgørelse torsdag eller lørdag, hvor der er møder i eksekutivkomitéen, siger Per Bertelsen.

Han er selv til stede i Monaco, når den europæiske håndboldtop mødes til kongres i denne uge og er spændt på, hvilken vej pilen ender med at pege.

- Det bliver vel en afvejning af, om det bliver økonomi eller kvalitet, der vægter højest.

- EHF vil selvfølgelig gerne have så godt et arrangement som muligt, men har også sin egen økonomi at tænke på, siger Bertelsen.

EM skal efter planen foregå fra den 4. til den 16. december. 14 lande har allerede kvalificeret sig sammen med de forsvarende mestre fra Norge.

Det er stadig uvist, hvad der skal blive af den plads, som Holland fik tildelt som oprindeligt værtsland.

Danmark var senest vært for et EM i 2010, hvor man dog delte værtskabet med Norge.

Her blev to indledende puljer afviklet i henholdsvis Aalborg og Aarhus, mens den ene mellemrunde og finalekampene blev spillet i Jyske Bank Boxen i Herning.

Samtidig har Dansk Håndbold Forbund vundet retten til at arrangere mændenes EM i januar 2014.

/ritzau/