Danmark

DI efterlyser skarpere prioritering i innovationsplan

Erhvervslivet roser initiativerne i regeringens innovationsstrategi, men fremhæver også svaghedspunkter.

DI efterlyser skarpere prioritering i innovationsplan

Det er rigtigt set, at de offentlige investeringer i forskning i højere grad skal danne grobund for vækst og nye job. Men der skal prioriteres skarpere, hvis det skal fungere i praksis.

Sådan lyder dommen fra Dansk Industri, efter at regeringen torsdag præsenterede en ny innovationsstrategi med 27 konkrete initiativer, der skal forbedre de danske rammer for nytænkning.

- Hvis strategien reelt skal løfte konkurrenceevnen hos danske virksomheder, kræver det en mere offensiv prioritering af midlerne i retning af det, virksomheder efterspørger, siger Lars B. Goldschmidt, direktør i Dansk Industri.

- Der er behov for at prioritere endnu skarpere - også i universiteternes basismidler, så vi bruger pengene der, hvor forskningen baner vejen for nye ordrer og arbejdspladser, siger direktøren.

Hos Dansk Energi får strategien også en blandet modtagelse.

- Der er mange interessante tanker og gode visioner i regeringens innovationsstrategi, men regeringens udspil kan være halvt fuldendt, siger Dansk Energis vicedirektør, Anders Stouge.

- Vi skal sikre os, at hele værdikæden hænger sammen, hvis vi skal have maksimeret vores innovationsindsats. Det betyder blandt andet, at reguleringen på blandt andet energiområdet skal justeres, så der kan komme en efterspørgsel efter nye løsninger.

På arbejdstagernes side fremhæver LO med begejstring den store rolle, som diverse uddannelser spiller i strategien.

- Det glæder mig, at professionshøjskoler, erhvervsakademier og erhvervsskoler er indtænkt i strategien, siger LO-sekretær Ejner K. Holst i en pressemeddelelse.

- Det er disse uddannelser, der videreuddanner praktikerne, som jo har indsigten i produktionen og som hermed kan pege på, hvordan vi fremover kan arbejde mere smart og mere intelligent.

Landbrug & Fødevarer roser innovationsstrategien, som de kalder en "win-win".

Især fokusset på at udvikle en miljøvenlig svinestald vækker begejstring hos landbrugsorganisationen. Direktør for Videnscenter for Svineproduktion fremhæver, at 100 nye stalde vil skabe grundlag for to millioner slagtninger årligt.

- Det betyder 2800 vedvarende arbejdspladser i Danmark og en eksportværdi på tre milliarder kroner per år, fortæller han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.