DI tror på eksportvækst efter optimistisk vækstprognose

EU-Kommissionens vækstprognose får Dansk Industri til at tro på øget dansk eksport de kommende år.

Der var udelukkende positivt nyt for dansk økonomi i den prognose for den økonomiske vækst i Europa, som EU-Kommissionen fremlagde tirsdag.

For ikke blot blev skønnet for væksten i Danmarks BNP opjusteret en smule. Også på flere af de største danske eksportmarkeder ser det ud til at gå fremad.

Bortset fra usikkerheden i Grækenland er der således udsigt til positive vækstrater i de øvrige EU-lande i 2016, og det er man meget tilfreds med i Dansk Industri (DI).

- Vores virksomheder får nemlig væsentligt nemmere ved at hjemtage flere nye ordrer i takt med den øgede vækst på eksportmarkederne.

- Siden finanskrisen har den europæiske efterspørgsel været meget svag, og derfor har det taget lang tid at genrejse eksporten, siger Allan Sørensen, der er chefkonsulent i DI.

Vigtigheden af økonomisk fremgang i Europa understreges af, at EU-landene aftager mere end halvdelen af den danske eksport, der løber op i mere end 1000 milliarder kroner om året.

Vækstskønnet for Danmark isoleret set er af EU-Kommissionen opgjort til 1,8 procent i 2015 og fastholdes på 2,1 procent i 2016.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.