DI vil skabe 15.000 job og tillid med ny pakke

Med en række forslag vil Dansk Industri styrke danske virksomheders konkurrenceevne

Foto: Kurt Bering

Foto: Kurt Bering

KØBENHAVN:Den danske konkurrenceevne er over en lang årrække blevet svækket så voldsomt, at danske virksomheder har mistet fodfæstet i udlandet i takt med, at udenlandske investorers lyst til at investere i Danmark er skrumpet.

Det vil Dansk Industri (DI) lave om på med et forslag om en samlet konkurrenceevnepakke med afgiftslettelser, lavere selskabsskat og offentlige investeringer for i alt 21,5 milliarder kroner.

Forslaget præsenteres som et indspil til regeringens bebudede planer om en konkurrenceevnepakke for danske virksomheder.

- Vi leverer i dag en fuldt finansieret, hurtigt virkende pakkeløsning, som er lige til at gå til, siger DI’s adm. direktør Karsten Dybvad i en pressemeddelelse.

- Den forbedrer konkurrenceevnen markant og vil kunne skabe omkring 15.000 nye, varige arbejdspladser i virksomheder i hele Danmark over de kommende år, siger han.

En tillidskrise

Den samlede pakke indebærer en markant sænkelse af de ifølge DI mest skadelige skatter og afgifter.

- Det gælder blandt andet energiafgifterne på danske virksomheder, skriver organisationen i meddelelsen.

Karsten Dybvad peger på, at Danmarks økonomiske krise er blevet en tillidskrise forstået på den måde, at virksomhederne ikke kun er usikre på, om de kan sælge deres varer i fremtiden.

De er også usikre på, hvordan fremtidens erhvervsvilkår ser ud i Danmark, og det betyder, at nye investeringer går Danmark forbi.

- Vi skal genskabe tilliden til, at det er en god forretning at drive virksomhed i Danmark. Vi må aldrig glemme, at det er de private virksomheders produktion af varer, der er grundlaget for vores velstand, siger Karsten Dybvad.

Pakken, som bygger på DI’s langsigtede strategi frem mod 2020, indeholder derfor også et forslag om at nedsætte selskabsskatten med fem procentpoint fra de nuværende 25 procent til 20 procent i 2014.

Det vil gøre Danmark til et mere attraktivt land at investere i.

Organisationens forslag er efter eget udsagn fuldt finansieret. Først og fremmest med nulvækst i det offentlige forbrug i 2014-15. Det skal frigøre et råderum på omkring 10 milliarder kroner på to år.

Herudover finansieres konkurrenceevnepakken med reformer af SU-systemet og kontanthjælp - reformer, som regeringen allerede er på vej med.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.