Diæthåndbog for kostbevidste kokke

Er man kok og ønsker man at præsentere sine gæster for fedtfattig kost i Masterclass, er der ikke længere nogen undskyldning for at lade være. Diæthåndbogen for kokke er på gaden – forfattet af gastronom Karl-Otto Schmidt. Håndbogen er handy for alle kokke, der gerne vil tilberede lækker mad - samtidig med at det er ernæringsrigtigt. - Diæthåndbogen er målrettet til faguddannede kokke og andre medhåndværkere, som arbejder på sygehuse, samt i private og offentlige institutioner. Men også i kantiner, medarbejderrestauranter, på skoler og seminarer, siger Karl-Otto Schmidt. Men bogen har også mange andre anvendelsesmuligheder. - Kokke på restauranter, hoteller og konferencecentre har også god brug for Diæthåndbogen. De kan jo alle forvente diætkrævende gæster, hvis kost skal have ekstra opmærksomhed. Og hér kan håndbogen give svar på, hvad der tillades og frarådes i mere end tyve diæter. Og bogen er udarbejdet på baggrund af Amtssygehuset i Glostrups kosthåndbog, siger Karl-Otto Schmidt. Diæthåndbogen giver svar på grunde og diætkrav i diæterne, f.eks. diabetikere, hjertepatienter, allergikere og folk med intolerance. Den indeholder samtidig korte beskrivelser af mad og religion, samt en kort, generel, men ret grundig indføring i ernæring, begreber og trends. - Diæthåndbogen for Kokke går, populært sagt, som varmt brød, og det er selvfølgelig meget tilfredsstillende, at se dét, man har arbejdet så intenst med i halvandet år blive en succes. Men det viser også, at håndbogen er nødvendig – den er nemlig sin første af slagsen i Danmark på det gastronomiske område, siger Karl-Otto Schmidt. Den er kort sagt ment som et professionelt redskab og en hjælp til de kokke, der har behov for at vide, hvordan man laver med til menneske, der er på diæt. - Jeg skal jo ikke lære kokke at lave mad. De kan de selvfølgelig i forvejen. Men jeg kan lære dem at tage hensyn til de gæster, der har behov for en særlig kost. Og de oplysninger er nu ikke længere væk, end at de kan slås op i Diæthåndbogen, siger Karl-Otto Schmidt. Diæthåndbogen for Kokke er udarbejdet af Karl-Otto Schmidt og gennemset af professor og dr. med. i ernæring Jens Kondrup fra Righshopitalet. Håndbogen på 264 sider kan købes hos KL, UHT Fondens sekretariat i København.