Dialog skal give stærk ældrepleje

På baggrund af artikler i NORDJYSKE holdes nu et møde mellem kommunen og privat hjemmehjælp

Majbritt Gaardbo er indehaver af MG Hjemmeservice i Frederikshavn, og hun glæder sig til mødet med Frederikshavn Kommune. Arkivfoto: Carl Th. Poulsen

Majbritt Gaardbo er indehaver af MG Hjemmeservice i Frederikshavn, og hun glæder sig til mødet med Frederikshavn Kommune. Arkivfoto: Carl Th. Poulsen

FREDERIKSHAVN:Endelig sker det.

Frederikshavn Kommune og de private hjemmeservicefirmaer skal mødes.
Invitationerne er netop sendt af sted, og mødet skal holdes hurtigst muligt.
- Vi holder mødet på baggrund af de seneste artikler i NORDJYSKE. Nu inviterer vi de private firmaer, og hvis et møde kan være medvirkende til, at vi får endnu bedre ældrepleje, så er det fint, siger formanden for socialudvalget, Peter Nielsen (K), der selv vil være til stede på mødet.
Baggrunden for at Frederikshavn Kommune og de private hjemmeservicefirmaer nu skal have en dialog skyldes blandt andet en uenighed om, hvad der er fair konkurrence.
For eksempel siger loven, at kommunerne ikke må tilbyde brugerne ekstra rengøring.
Omvendt er de private firmaer trætte af, at de for eksempel ikke må have lov til at dryppe øjne på brugerne.
Majbritt Gaardbo, der er indehaver af MG Hjemmeservice i Frederikshavn, er glad for, at mødet nu bliver en realitet.
- Jeg har meget, jeg gerne vil tale med Frederikshavn Kommune om. Og i det hele taget synes jeg, at det er vigtigt, at vi får talt sammen og får renset luften, siger Majbritt Gaardbo.
Peter Nielsen er dog ærgerlig over, at dialogen mellem parterne er foregået i pressen, og han understreger, at han aldrig har følt, at der var ”krig” mellem Frederikshavn Kommune og de private firmaer.
- Men derfor kan det godt være, at der er behov for en dialog. Jeg vil i hvert fald ikke være med til at grave grøfter. I stedet må vi se på, hvad vi sammen kan gøre bedre, siger Peter Nielsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kæmpe politiaktion i Aalborg Øst
Luk