Didier Deschamps er ny fransk landstræner

Den tidligere træner for Marseille og vinder af VM i 1998 som spiller, Didier Deschamps, er ny landstræner

Didier Deschamps er ny fransk landstræner. Foto: Scanpix

Didier Deschamps er ny fransk landstræner. Foto: Scanpix

PARIS:Det franske fodboldforbund har ansat Didier Deschamps som ny landstræner, efter at Laurent Blanc i sidste weekend afslog at forlænge sin kontrakt med to år.

Deschamps trænede senest den franske klub Olympique Marseille, som han blandt andet førte til deltagelse i Champions League-kvartfinalen for første gang siden 1993.
Som spiller var han en vigtig brik på midtbanen, da det franske landshold vandt VM 1998 og EM 2000. Det skete i øvrigt i selskab med den tidligere landstræner Laurent Blanc.
Det franske landshold oplevede under Blanc's forgænger Raymond Domenech en masse ballade under VM 2010, hvor de franske spillere strejkede i forbindelse med en træning, efter at Domenech havde sendt Nicolas Anelka hjem.
Blanc var udset til at råde bod på problemerne, og med en imponerende sejrsstime op til EM så alt rosenrødt ud for det tidligere storhold.

Blanc sagde stop

Men uro i omklædningsrummet efter nederlaget til Sverige i sidste gruppekamp ved EM og to udfald mod journalister af midtbanespiller Samir Nasri genskabte balladen i den franske lejr. Og så sagde Blanc selv stop i sidste weekend.
Nu prøver det franske fodboldforbund altså igen med en træner, der var spiller på landsholdet i de gyldne år sidst i 1990'erne.
Det franske fodboldforbund holder et pressemøde om ansættelsen mandag eftermiddag klokken 15.30.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.