DIF-boss: Rolf skylder en forklaring

Hvis Rolf Sørensen virkelig bekymrer sig om de unge ryttere, må han lægge flere oplysninger frem, mener DIF.

DIF-boss: Rolf skylder en forklaring

Den tidligere cykelrytter Rolf Sørensens dopingtilståelse er ikke meget værd, hvis han ikke går mere i detaljer med, hvad der virkelig er foregået.

Det mener udviklingschef i Danmarks Idræts-Forbund (DIF) Morten Mølholm, der også er bestyrelsesmedlem i Anti Doping Danmark (ADD).

Mølholm påpeger, at Rolf Sørensen i sin skriftlige erklæring kalder det "ulideligt at leve med", at den nye generation af ryttere er under mistanke, fordi han og hans generation har dopet sig.

- Hvis årsagen til, at han det dårligt med det, der er sket, er, at han ødelægger det for de unge, så bør han vælge en anden indgangsvinkel til at fortælle nogle ting. Det kan også godt være, at han gør det senere, siger Morten Mølholm.

- Vi havde helst set, at han havde henvendt sig til ADD, før han lavede en aftale med TV2. Det kommer der nu engang mest ud af - i hvert fald hvis man virkelig ønsker at gøre noget ved det, der foregår, lyder det fra DIF-chefen.

Rolf Sørensen kan derfor forvente at blive indkaldt til en samtale med de danske dopingjægere i ADD i nærmeste fremtid, og her håber man, at den tidligere cykelstjerne vil gå langt mere detaljeret til værks omkring sin dopingfortid.

- Det er vigtigt at få opklaret, hvordan det foregik, og det er vigtigt, hvilke hold det foregik på, om det trækker tråde til nutiden og fremtiden. Det er trods alt ikke meget mere end 10 år, siden han stoppede, påpeger Morten Mølholm.

Rolf Sørensen kørte i 2001 en sæson på Bjarne Riis' CSC-Tiscali-hold, inden han afsluttede karrieren året efter hos det lille belgiske mandskab Landbouwkrediet-Colnago.

I sin tilståelseserklæring fastslår Rolf Sørensen, at han ikke har planer om at nævne navne på andre ryttere, og at al doping skete på hans eget initiativ.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.