DIF-formand dumper forslag om nyt matchfixingcenter

Danmarks Idræts-Forbund (DIF) mener ikke, at der er behov for et nyt center til at bekæmpe matchfixing.

DIF-formand dumper forslag om nyt matchfixingcenter

EU-parlamentarikeren Morten Løkkegaard (V) har foreslået, at man etablerer et nyt internationalt center, som skal bekæmpe matchfixing.

Forslaget vækker dog ikke begejstring hos Danmarks Idræts-Forbund (DIF). Det er en dårlig idé, for de nødvendige organer eksisterer allerede, mener DIF-formand, Niels Nygaard.

- Vi har en tendens til at lave en ny organisation, hver gang der er en problemstilling, der skal tackles.

- Jeg tror på, at matchfixing er et problem, som løses bedst i de eksisterende organer, siger Nygaard til forbundets idrætspolitiske nyhedsbrev, DIF Opinion.

Nygaard understreger dog, at forbundet bakker op om det igangværende arbejde med at lave en europæisk konvention om matchfixing, som kan sikre regeringernes fremtidige opbakning til kampen mod aftalt spil i sportens verden.

- Den kriminelle del af matchfixing skal på nationalt plan håndteres af rigspolitiets økonomiske afdeling og på internationalt plan i Interpol og Europol, siger Nygaard.

I de organer skal kampen mod matchfixing så bare opprioriteres, mener han.

Og derfor er der ikke behov for en selvstændig enhed inden for matchfixing, som man eksempelvis har på dopingområdet, hvor man efter blandt andet Festina-skandalen i 1998 oprettede det internationale antidopingagentur, Wada.

- Kampen mod matchfixing består af en kombination af kriminalitetsbekæmpelse og oplysning. Der er ikke så mange facetter i det som doping, og derfor er der ikke behov for et helt nyt organ, fastslår Nygaard.

Men det argument giver næstformand og budgetansvarlig for kultur- og uddannelsesudvalget i Europa-Parlamentet, Morten Løkkegaard, ikke meget for.

Løkkegaard insisterer på dannelsen af nyt organ, som skal bekæmpe matchfixing, og han har gjort sig til talsmand for, at man danner et center for matchfixing i EU-regi.

- Eurolandene har gjort sig forskellige erfaringer med hensyn til matchfixing, og jeg er tilhænger af, at man opretter en enhed, der kan samle informationerne og behandle dem, siger Løkkegaard.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.