DIF-formand om OL-uro: Ingen grund til at gå i panik

Situationen omkring vinter-OL i Sydkorea er anspændt på grund af konflikten med Nordkorea.

Niels Nygaard Foto: /ritzau/Jens Dresling

Niels Nygaard Foto: /ritzau/Jens Dresling

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har som planlagt tænkt sig at sende sine OL-atleter til vinterlegene i sydkoreanske Pyeongchang i februar næste år.

Det er planen lige nu, meddeler formand Niels Nygaard.

Planen er dermed uændret, selv om situationen i nabolandet Nordkorea er præget af konflikt med både OL-værtslandet og USA.

- Jeg vurderer ikke risikoen som særlig stor. Jeg tror ikke, at der kommer til at ske noget så dramatisk, at det giver anledning til at aflyse, siger Nygaard.

DIF-formanden følger situationen i Sydkorea og Nordkorea nøje. Han peger samtidig på en historisk global politik om at dæmpe eventuelle spirende konflikter under OL.

- Der også tradition for, at FN under de olympiske lege indfører våbenstilstand overalt i verden. Jeg tror, det bliver vedtaget i oktober.

- Der plejer at være respekt for, at man holder lav profil under de olympiske lege. Det er en ekstra facet, der taler i den retning, siger Nygaard.

- Som situationen er i dag, kan vi ikke give nogle garantier. Der kan opstå situationer, men lige nu vurderer jeg det ikke som sandsynligt, at der opstår sådan en situation, siger han.

OL-byen Pyeongchang er placeret kun 80 kilometer fra grænsen til Nordkorea, og det gør en eventuel trussel om nordkoreanske missilaffyringer ekstra alvorlig.

- Når vi kommer tæt på, får vi en grundig snak med vores atleter. Deres familier vil selvfølgelig være meget optaget af det. Og der tager vi en vurdering af situationen.

- Lige nu er det mit indtryk både i Danmark, og når vi taler med atleterne internationalt, at de træner stille og roligt med henblik på at kvalificere sig og komme med til OL og lave nogle gode resultater.

- De lader være med at lade sig påvirke af, hvordan situationen ser ud i februar. Indtil videre har jeg ikke mødt nogen, der er gået i panik hverken national eller internationalt, siger Nygaard.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.