DIF: Matchfixing er det nye doping

Aftalt spil er idrættens helt store problem, mener DIF. Også OL kan blive ramt af matchfixing-skandaler.

DIF: Matchfixing er det nye doping

Kriminelle bagmænd, der tjener millionstore gevinster på aftalte kampe, bliver den helt store trussel mod sporten de kommende år.

Sådan lyder det fra Morten Mølholm, udviklingschef i Danmarks Idræts-Forbund (DIF), forud for sommerens olympiske lege i London, der kommer til at samle idrætsfolk fra hele verden.

- Generelt er det vores vurdering, at matchfixing bliver den store udfordring for idrætten de næste mange år, siger han.

- Der er ingen tvivl om, det bliver det store område, ligesom doping er og var det tidligere. Nu er det matchfixing, der kommer til at udgøre en virkelig stor udfordring for idrætten og dermed også for de olympiske lege, fortsætter han.

Selvom det er nemmest at gennemføre snyd ved mindre sportsbegivenheder, har store matchfixing-skandaler - senest blandt professionelle italienske fodboldspillere - vist, at også stjerner kan lade sig friste af store pengesummer.

Derfor er det helt afgørende at sætte fokus på problemet nu, mener Morten Mølholm.

- Det er et internationalt fænomen, og det er afgørende, at man kan lavet et internationalt samarbejde, der blandt andet betyder, at man får en bedre efterforskning på tværs af landegrænser, siger han.

Ifølge Morten Mølholm kan det nemlig skade sporten alvorligt, hvis ikke der bliver sat ind over for de kriminelle bagmænd:

- Det er det store skrækscenarium, at folk ikke tror på det, der sker i idrætten. Gennemsigtighed og tro på, at tingene sker på fair og ærlig vis er helt afgørende i idrætten.

- Det har doping udfordret idrætten på, og det vil matchfixing måske i endnu højere grad udfordre idrætten på, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.