DIF: Matchfixing må ikke tage os på sengen

Matchfixing er stadig et begrænset problem herhjemme. Det må dog ikke blive en sovepude, mener Jesper Frigast.

DIF: Matchfixing må ikke tage os på sengen

Selvom matchfixing endnu ikke udgør en alvorlig trussel mod sportens verdens på den danske hjemmebane, er det altafgørende, at foreninger og politikere allerede nu tager hånd om problemet, der har korrumperet sporten flere steder i udlandet.

Det mener Danmarks Idræts-Forbund (DIF), der selv har igangsæt et arbejde, som skal kæmpe imod snyd og aftalt spil.

- Alt tyder på, at omfanget herhjemme er meget, meget beskedent. Det skal vi selvfølgelig være glade for, men det er også vigtigt, at det ikke bliver en sovepude, siger Jesper Frigast Larsen, der er elitechef i DIF.

- Når det er lige uden for vores grænser, risikerer vi, at det står inden for, inden vi får set os om, siger Jesper Frigast Larsen i forbindelse med en høring i Folketingets Kulturudvalg om matchfixing.

Herhjemme har der været enkelte sager om matchfixing, som alle har været i den laveste kategori - kategori et - som dækker enkeltpersoners spil til egen vindings skyld.

Der har endnu ikke været nogle af de mere alvorlige kategori tre-sager, hvor der er tale om organiseret kriminalitet med flere involverede. Men man skal ikke langt væk for at finde sådanne sager.

For et år siden havde 41 af det europæiske fodboldforbunds (Uefa) 53 lande oplevet matchfixing i kategori tre. I dag er det tal oppe på 47 lande. Danmark er altså et af Uefa's seks medlemslande, der er gået fri.

- Det er noget, der nærmer sig Danmarks grænser fra alle sider. Derfor er det vigtig, at vi er på forkant med udviklingen og både får gang i debatten, men også får lavet nogle klare regelsæt, så vi er klar til at imødegå udfordringen, siger Jesper Frigast Larsen.

- Vi skal passe meget på, hvis snyd ikke skal komme til at æde sporten op indefra. Værdierne smuldrer simpelthen væk, hvis man ikke kan stole på, at det er den bedste, der vinder.

- Vi risikerer at miste hele vores fundament for elitesporten som den store fascinerende faktor i samfundet, som vi har i dag, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.