Dige skal holde vejbanen tør

Strandvejen i Nykøbing skal sikres mod oversvømmelse

Ida Smith
Strandvejen i Nykøbing er flere gange blevet oversvømmet i forbindelse med storm og højvande - her et billede fra november 2011, hvor vejen blev spærret. Arkivfoto: Poul Erik Bilstrup
Kystsikring 10. oktober 2018 13:44

NYKØBING: Strandvejen i Nykøbing har flere gange været oversvømmet, men nu skal det snart være slut med vand på vejen. Kommunalbestyrelsen sagde tirsdag ja til, at der skal etableres et dige langs vejen, og at der i samme forbindelse anlægges en bredere gangsti.

I 1980'erne blev der etableret et dige på den modsatte side af vejen for at beskytte de bagvedliggende grunde. Men da det ikke beskytter selve vejen for oversvømmelse, skal der etableres et nyt dige mellem en ny, bredere gangsti og strandbredden. Toppen af diget bliver i kote 2,2 meter.

Diget vil få en samlet længde langs vejen på 626 meter.

Forvaltningen vurderer, at det hele vil kunne laves for 710.000 kroner. Projektet finansieres ved at man dels tager 450.000 kroner fra en anlægsbevilling på 800.000 kroner til højvandssikring af veje på Mors i 2018, og dels tager de resterende 260.000 kroner fra havnepuljen, der i alt udgør 3,5 mio. kroner.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...