Digital undervisning - uden pc’er i skolen

Skolerne har ikke pc’er til alle elever i overbygningen

Skolechef Vibeke Post Madsen: - Vi er midt i en proces. Arkivfoto: Kurt Bering.

Skolechef Vibeke Post Madsen: - Vi er midt i en proces. Arkivfoto: Kurt Bering.

- Undervisningsmaterialet skal naturligvis være til stede, uanset om det er bøger eller digitalt. Det bør man sikre sig, inden man sætter noget i værk. Ellers risikerer man, at man ikke kan leve op til sine egne og til folkeskolens ambitioner.

Det siger Lars Busk Hansen, formand for Lærerkreds Nord i en kommentar til debatten om bring-your-own-device-situationen i folkeskolerne i Frederikshavn Kommune.

På lærerkredsens dialogmøde på Sæby Skole forleden kom det frem, at flere af folkeskolerne ikke er gearet til den digitale undervisning.

I Frederikshavn Kommune opfordrer man eleverne i overbygningen til selv at medbringe deres pc. Skolerne skal stille pc’er gratis til rådighed for de elever, der ikke kan eller vil medbringe deres egen, men skolerne er her kort før 1. oktober endnu ikke klar med pc’er til de elever i de ældste klasser, der af den ene eller anden årsag ikke har sin egen bærbare pc med i skoletasken.

Midt i en overgangsperiode

Ifølge skolechef Vibeke Post Madsen er der stor forskel i kulturen fra skole til skole. Nogle steder er man langt fremme, mens der på andre skoler kun er to-tre elever i en klasse, der har egen pc med i skole.

- Det der er vigtigt, er selvfølgelig, at alle elever skal kunne følge med i undervisningen. Læringsudbyttet skal være det samme. Vi vedtog bring-your-own-device-strategien midt i august, og lige nu er vi i en overgangsperiode.

I Frederikshavn Kommune får alle elever på mellemtrinet, 4.-6.-klasse, en pc, som de må tage med hjem.

- I indskolingen har vi pc i klassesæt, som man kan låne, når behovet er der, og i udskolingen indfører vi nu bring your own device.

- Skolerne har købt ind til at supplere op i overbygningen, men hvornår vi er klar til at rulle det ud til alle, tør jeg ikke give noget bud på, siger Vibeke Post Madsen.

Problemer i hverdagen

På dialogmødet fortalte lærere om dagligdagens problemer med it-strategien uden at den tilstrækkelige maskinpark er til rådighed.

Flere af skolerne er for eksempel ikke rustet til at håndtere opladningen af elevernes bærbare pc’er. Dansklærerne er ikke it-nørder, der kan løse alle de tekniske problemer, som opstår undervejs, og hvad gør man, hvis kun den ene halvdel af en klasse har pc med i skole.

- Hvis man er i tvivl, om man har truffet beslutningerne i den rigtige rækkefølge, bør man efter min mening hurtigst muligt lave en samlet analyse af problemets omfang, siger lærerkredsformand Lars Busk Hansen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.