Diis protesterer voldsomt mod udflytning

Dansk Institut for Internationale Studier protesterer kraftigt imod udflytning. Det koster viden, lyder det.

Hos Dansk Institut for Internationale Studier (Diis) er man stærkt utilfreds med regeringens plan om at flytte 88 ansatte fra København til Aarhus.

Instituttet rådgiver blandt andre regeringen og Folketinget i udenrigspolitiske spørgsmål, og med udflytningen vil der gå viden tabt, påpeger Diis i en pressemeddelelse.

- Det videnstab, som dokumenteret har ramt styrelser og institutioner, der er flyttet ud fra København, vil ramme særligt hårdt på Diis, hvis væsentligste produkt netop er viden. Det bør bekymre både befolkning og beslutningstagere, fremhæves det.

Og videre:

- Dansk Institut for Internationale Studier protesterer skarpt imod eventuelle planer om at flytte instituttet bort fra nærheden til landets beslutningstagere.

Regeringen vil bruge 400 millioner kroner på at flytte 3900 arbejdspladser til 38 byer i provinsen. Det er den største udflytning nogensinde, fastslår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under præsentationen af regeringens plan.

- Regeringen ønsker et Danmark med bedre balance. Derfor bringer vi statslige arbejdspladser tættere på borgerne og virksomhederne, siger han.

- Vi flytter omkring 3900 arbejdspladser. Det er den største udflytning af statslige arbejdspladser nogensinde, siger statsministeren.

De 38 byer er placeret i i alt 25 kommuner, som dermed får et løft i antallet af lokale arbejdspladser. Øvelsen vil især ramme mange statsansatte i København, der enten skal finde nyt job eller flytte til provinsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst