Din arbejdsgiver holder øje med dine besøg på Facebook

Flere arbejdspladser tillader besøg på sociale medier - men de har et vågent blik på forbruget

Flere arbejdsgivere tillader besøger på sociale medier i arbejdstiden - men de holder øje. Arkivfoto

Flere arbejdsgivere tillader besøger på sociale medier i arbejdstiden - men de holder øje. Arkivfoto

HELE LANDET: Det er blevet mere acceptabelt at aflægge Twitter, Facebook og Instagram et besøg i løbet af arbejdsdagen, men samtidig vokser arbejdsgivernes kontrol af de ansattes færden på de sociale medier.

Ifølge en ny undersøgelse fra organisationen Lederne, foretaget i samarbejde med YouGov, har næsten tre ud af 10 virksomheder oplevet tilfælde, hvor det har været nødvendigt at sætte grænser for eller føre kontrol med medarbejdernes brug af sociale medier i arbejdstiden.

Tallene viser ifølge ledelsesrådgiver Helle Bruun Madsen, at ikke alle kan håndtere friheden til at besøge de sociale medier på en professionel måde.

Pas på tidsforbruget

- For rigtig mange ledere og medarbejdere anno 2014 er sociale medier blevet en naturlig del af hverdagen, både i relation til private og jobrelaterede gøremål. Langt de fleste kan sagtens administrere at passe deres arbejde på pligtopfyldende vis, selvom de i dagens løb er på Facebook eller Twitter. Men undersøgelsen tydeliggør, at også sociale medier kræver ledelse, siger Helle Bruun Madsen i en pressemeddelelse.

Konflikten omkring brugen af de sociale medier går ofte på tidsforbruget, som løber løbsk for nogle medarbejdere. Andre konflikter opstår, når medarbejderne ytrer sig negativt om virksomheden eller om deres kolleger på Facebook eller Twitter.

Kun hver niende leder har oplevet tilfælde, hvor en medarbejder har fået en påtale eller en advarsel for at bruge sociale medier.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.