Danmark

Din dyre cykel kan være i fare efter cykelløb

Tyve kigger resultatlister efter cykelløb for at finde ud af, hvem der potentielt har dyre cykler stående derhjemme

At medvirke i et cykelløb kan gøre tyve opmærksomme på, at du har en dyr cykel stående derhjemme. Foto: Iris/Scanpix

At medvirke i et cykelløb kan gøre tyve opmærksomme på, at du har en dyr cykel stående derhjemme. Foto: Iris/Scanpix

DANMARK:Fra If Skadeforsikring lyder det, at det formentlig kun er et spørgsmål om tid, inden samme fremgangsmåde viser sig i Danmark.

I Norge har politiet haft held til at anholde personer, der i autocampere var på vej fra Norge til Østeuropa med dyre, stjålne sportscykler. Ofrene har netop det til fælles, at de havde deltaget i cykelløb og kort tid forinden fået deres navn, klub og placering publiceret på nettet.

Tyvene kunne herefter finde de bedst placerede deltageres adresser på nettet og tage på rov efter de eksklusive cykler.

- Udfordringen er, at resultatlisterne fra cykelløbene indeholder både deltagers navn og klub og placering. Så kræver det i mange tilfælde kun nogle opslag på nettet at finde privatadresser, for klubnavnet indeholder ofte også bynavn eller områdeangivelse, fortæller presseansvarlig Birgitte Ringbæk fra If Skadeforsikring, i en pressemeddelelse.

- Har man et efternavn, der ikke lige ligger på top 10 over de mest udbredte, så er de fleste folk til at finde en adresse på, forklarer hun.

En honningkrukke

Der er før stoppet tyvebander i Danmark på vej syd eller østpå med dyre, stjålne cykler, og der er også flere eksempler på, at tyve specifikt er gået efter racercykler, og ladet øvrigt dyrt sportsudstyr blive tilbage.

- Men de kriminelles brug af resultatlister til bestilt arbejde er ny, og cykelejere og løbsdeltagere skal være opmærksomme på, at der kan være kriminelle som også kigger med efter løbet, siger Birgitte Ringbæk.

Birgitte Ringbæk mener, at det desværre bare endnu et eksempel på, at udenlandske tyvebander betragter Skandinavien som en honningkrukke, man bare frit kan forsyne sig fra.

De ved, at skandinaverne har dyrt og attraktivt udstyr - også til det aktive fritidsliv - og deres togter bliver organiseret, så der er aftagere af godset, straks de er tilbage i hjemlandet, siger hun.

/BLM/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.