Din morgenkaffe bliver billigere

Prisfald slår nu igennem i Danmark

Arkivfoto

Arkivfoto

KØBENHAVN:Hører du til den store del af befolkningen, som helst skal have et par kopper kaffe for at vågne eller en kaffetår til kagen, så vil du glæde dig over nyheden om, at prisen på kaffe falder.

Det er to års fald og en halvering af priserne på kaffebørsen i New York, som endelig slår igennem på kaffepriserne i Danmark, skriver Børsen.

Hård konkurrence

Selv om de store detailkæder har kørt med næsten konstant slagtilbud på kaffe, så vil prisfaldet alligevel kunne mærkes.

Kategorichef i Coop Susanne Hegnbo afslører, at priserne på kaffe i næste uges tilbudsaviser fra Coop bliver de laveste i flere år.

- I de kommende seks uger kører vi med meget skarpe priser, siger hun til Børsen. Hun vil dog ikke afsløre, hvor langt ned i pris kaffebønnerne kommer.

Også i Dansk Supermarked sænker man priserne på kaffe.

- Vi kommer til både på helt kort og lidt længere sigt at sænke priserne. Hvis man kan drikke forskellige mærker, så vil man altid kunne finde tilbud på kaffe. Helt ned til 25 kroner pr. pose, siger han til Børsen.

Tre milliarder kopper

Men selv om vi er et kaffeelskende folkefærd, så er forbruget af kaffe faldet gennem de seneste år. I 2006 drak vi 26.000 ton kaffe. I fjor var tallet faldet til 21.000 ton, viser tal fra Dansk Kaffeinformation og analyseinstituttet GfK. Det svarer dog stadig til, at vi drikker tre milliarder kopper kaffe om året.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.