Din smartphone er sikker nok

Det er ikke virus, der er problemet i forhold til at beskytte sine oplysninger på en telefon, siger softwareudvikler.

Din smartphone er sikker nok, selv om der ikke er antivirus-program på den, siger softwareudvikler. Men derfor skal man stadig huske at tænke sig om, inden man giver sine personlige oplysninger til nogen.

Din smartphone er sikker nok, selv om der ikke er antivirus-program på den, siger softwareudvikler. Men derfor skal man stadig huske at tænke sig om, inden man giver sine personlige oplysninger til nogen.

Hvis du har en smartphone, skal du ikke være bange for at blive angrebet af hackere. En smartphone er nemlig bygget helt anderledes op end en computer. - Jeg vil ikke sige, at noget er uhackeligt, men det er lidt et spekulativt problem, siger Uffe Koch, der er direktør for Huge Lawn Software ApS. Firmaet laver apps til iPhone, iPad og Android. En sikkerhedsekspert har været ude og sige, at smartphones udgør en potentiel risiko, fordi der ikke findes et antivirusprogram til telefonerne. Men den frygt vil Uffe Koch altså gerne mane i jorden. Selvstændige programmer En smartphone er bygget op af små programmer, der ligger i hver sin selvstændige "sandkasse" på telefonen, så de ikke kan tilgå hinanden. En virus vil dermed ikke kunne gå ind i for eksempel netbankens app. - Derfor ville det ikke give mening at lave antivirusprogrammer til smartphones - et antivirusprogram ville nemlig heller ikke kunne tilgå de andre programmer, forklarer Uffe Koch. Faktisk arbejder Apple på at bygge computere efter samme sikre system. Udfordringen her er bare, at dokumenter og andre filer så kun kan åbnes i det program, de er oprettet i, hvor vi er vant til, at de kan åbnes fra alle steder på computeren. Sådan gør du i stedet Men der er altså stadig grund til at være påpasselig, for så længe der er penge involveret, er der en motivation for kriminelle. - Man kan sætte en gammeldags pinkode på telefonen. Så kan andre ikke gå direkte ind på netbanken, hvis man taber telefonen, eller den bliver stjålet, siger Uffe Koch. Derudover henviser softwareeksperten til de almindelige sikkerhedsråd om ikke at give sine bankoplysninger til nogen - hverken per telefon eller e-mail.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.