Dine apps sladrer om dig

Se, hvordan du undgår, at dine apps på mobiltelefonen sender oplysninger om dig videre

Arkivfoto

Arkivfoto

ELEKTRONIK:Når du downloader en app eller et spil på din smartphone, bliver du ofte samtidig bedt om adgang til dine billeder, kontakter og måske også dine sms’er.

Men flere af funktionerne er slet ikke nødvendige for, at appen virker. Til gengæld er det ofte en betingelse for, at du kan bruge en gratis app, skriver finans.dk.

Firmaerne bag appen har en mening med at få fat i dine data. De kan nemlig bruges til annoncer eller målrettet reklame.

- Et af de store problemer er, at vores data i mange tilfælde kun bliver indsamlet for at blive solgt videre imellem de tusindvis af firmaer, der indsamler og opbygger kundeprofiler, fortæller sikkerhedsspecialist Carsten Jørgensen til finans.dk.

Sociale medier og rejseapps

Forbrugerrådet Tænk har gennemgået 34 apps for at se, hvilke oplysninger, de er på udkig efter.

Ikke overraskende napper sociale medier alle de informationer, de kan komme i nærheden af. Men vær også opmærksom på rejseapps, der kan have fordel af at kende din kalender, eller bankapps, der vil vide, hvor du er.

Hvis du have et overblik over, hvilke data du giver dine apps lov til at indsamle, kan du finde et program, der kan give en dig en oversigt. Det kan for eksempel være F-Secure App Permissions, som kan hentes til din telefon.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.