Dine døre viser, hvem du er

Salget af massive døre i Danmark er tredoblet på blot ti år – vi er blevet mere bevidste om vores valg af døre

En dør kan gøre meget for indretning og er ikke længere bare en lille detalje i indretningen. Foto: Sweedoor

En dør kan gøre meget for indretning og er ikke længere bare en lille detalje i indretningen. Foto: Sweedoor

DANMARK:Døre: Døre er ikke længere bare til for at adskille to rum.

Vores smag i indvendige døre har udviklet sig markant gennem de seneste år, og når vi står over for at skulle vælge nye døre til boligen, er det ikke længere en biting i indretningen – moderne døre er blevet et bevidst tilvalg.

- Den indvendige dør indtager tydeligvis en mere markant rolle i boligindretningen end hidtil og betragtes i dag som et element i hjemmet, der kan være med til at signalere, hvem man er som person og hvilke værdier, man har, fortæller Kirsten Haarbo, produktchef for indvendige døre i Swedoor, verdens førende dørproducent.

Fra celledør til massiv dør

Det er især de massive døre, som har vakt interessen hos de danske boligejere. En massiv dør har træ eller træmateriale hele vejen igennem i modsætning til en celledør, som oftest består af pap i midten.

De forskellige kernematerialer bevirker, at der både er forskel på tyngden i døren og på dørens støjdæmpende egenskaber. Ofte er der også forskel på malingskvaliteten, udvalget og prisen.

Hos Swedoor ses det sort på hvidt, at interessen i massive døre er stærkt stigende i Danmark.

- På blot ti år er vores danske salg af massive døre tredoblet, hvilket både er en imponerende stigning, men også en interessant udvikling. Den indvendige dør har pludselig fået signalværdi for danskerne, siger Kirsten Haarbo.

Hjemmet er en oase

Hun mener, at grunden til denne udvikling kan være, at i en moderne verden, hvor mange har et travlt liv uden for boligen, er det blevet vigtig at opbygge en oase derhjemme.

- Fordi hjemmet i stigende grad er et åndehul i en travl hverdag, bliver valg af inventar et meget bevidst valg. Man tager ikke bare den første eller den billigste, men stiller krav og spørgsmål til produktegenskaber og bæredygtighed. Der er også mange flere designmuligheder med massive døre, hvilket giver anledning til helt specielle dørløsninger. Så nej, en dør er ikke længere bare en dør, slutter Kirsten Haarbo.

/BLM/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.