Dingo tog ni uger gammel baby

Ingen troede mor. Men nu har hun rettens ord for, at en vild hund tog hendes baby.

Mor har nu fået rettens ord for, at det var en dingo, som tog hendes baby. Foto: Colourbox

Mor har nu fået rettens ord for, at det var en dingo, som tog hendes baby. Foto: Colourbox

SYDNEY:En 32 år gammel sag om en babys forsvinden i den australske outback kan nu endelig få sin afslutning.

Retten har slået fast, at det var en dingo, der tog den ni uger gamle baby Azaria Chamberlain fra et telt nær Uluru, kendt som Ayers Rock, under en campingtur i det centrale Australien i 1980.
- Dødsårsagen var resultatet af, at hun blev angrebet og taget af en dingo, siger embedslæge Elizabeth Morris foran Darwin Magistrates Court.
- Der er bevis for, at en dingo er i stand til at angribe, tage og slå små børn ihjel, siger hun ifølge AFP.

Mor blev dømt for drab

Sagen fik masser af international opmærksomhed, da babyens mor, Lindy Chamberlain, i 1982 blev idømt livsvarigt fængsel for mordet på sin datter og tilbragte tre år i fængsel.

Hun har under hele forløbet fastholdt, at hun var uden skyld, og at en dingo, en vild australsk hunderace, var skyld i barnets forsvinden.
Hendes daværende mand, Michael Chamberlain, blev idømt 18 måneders betinget fængsel for at være medskyldig. Liget af barnet blev aldrig fundet.
Men flere år senere blev babyens iturevne jakke fundet i et område, hvor de vilde hunde holdt til, og det støttede Lindy Chamberlains forklaring om, at det var en dingo, der havde taget datteren fra teltet.

Mor frifundet

Sagen blev herefter genoptaget, og i 1987 blev Lindy Chamberlain frifundet og løsladt efter at have afsonet tre år af sin straf. Men debatten om, hvorvidt moren var skyld i sin datters død, forstummede ikke i Australien.

Sagen blev genoptaget i 1995, men uden at finde ud af, hvad der var årsag til barnets død.
Dramaet blev i 1988 blev filmatiseret under titlen "Et skrig i mørket" med Meryl Streep i hovedrollen som Lindy Chamberlain.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.