Dinoer var høje på psykedeliske svampe

Dinosaurer har sandsynligvis spist svampe, der har bevidsthedsudvidende effekter på de dyr, der smager på dem, siger en forsker

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

VERDEN:Dinosaurerne var høje på psykedeliske stoffer mange millioner af år før mennesket ifølge et nyt studie.

I et rav-fossil har man nemlig fundet svampen meldrøje, en græsparasit, der har giftige og bevidsthedsudvidende effekter på de dyr, der smager på den mørke svamp. Det skriver LiveScience ifølge Videnskab.dk.

Meldrøje-svampen var forløberen for LSD, og mennesker, der spiser rug inficeret med meldrøje, får kraftige muskelspasmer og hallucinationer.

Se en kæmpedinosaur blive samlet på ét minut

Nu viser det sig, at meldrøje har påvirket græsspisere siden dinosaurerne. Ravstykket fra Myanmar indeholder et perfekt bevaret stykke meldrøje på toppen af en græstype, som voksede for omkring 100 millioner år siden.

Ingen ved, hvornår meldrøje først angreb græs, men begge fossiler i ravstykket minder om moderne arter, fortæller hovedforfatter og professor i zoologi George Poinar fra Oregon State University til LiveScience.

- Det indikerer at psykedeliske forbindelser fandtes tilbage i kridttiden. Hvilken effekt de har haft på dyrene er svær at sige, men jeg tror bestemt, dinosaurerne spiste det her græs, siger George Poiner til LiveScience.

Andre artikler fra Videnskab.dk:

Sådan finder du dinosaurer i Danmark

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.