Dinosaurus flytter op i Arena Nord

Men først skal den lige have en mindre ansigtsløftning

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SÆBY:Den store Stigosaurus, Dinah, der i marts besøgte Odense Science Zoo på udstillingen ”Dinosaurerne kommer”, bor i øjeblikket i Elling Tømmerhandel.

Men her skal den bestemt ikke blive altid.

Fra 1. september skal den nemlig flytte ind i Arena Nord, hvor den skal gøre opmærksom på, at dens artsfæller er på vej.

14. oktober kommer det berømte engelsk-australske familieshow ”Dinosaur ZOO” nemlig til Frederikshavn og Arena Nord - på sin Danmarksturné. Det bliver et show med kæmpestore, livagtige dinosaurer, der kommer helt ud i salen.

Makeover

Men først skal dinosaurussen Dinah have en ansigtsløftning. Hun har nemlig fået lidt småskrammer på vej hjem i traileren fra Odense. Og ingen dame med respekt for sig selv vil vise sig offentligt - uden en grundig makeover.

Det er Søren Andreasen, direktør for PlayMais Danmark i Sæby, der har skabt Dinah. Han har også arrangeret, at der er hjælpere, når dinosaurussen skal repareres.

Nordstjernen hjælper

- Vi har været så heldige, at lærer Lars Frost fra Nordstjerneskolen har lovet at hjælpe med arbejdet - sammen med en gruppe elever. Det bliver rigtigt sjovt. Allerede i dag - mandag - skal vi kigge på Dinah, og jeg skal fortælle lidt om i, hvordan man bruger majsbrikkerne, der jo blot skal limes på med vand. Dinah har nemlig tabt et par majsbrikker - både her og der - under transporten, fortæller Søren Andreasen.

Den godt 150 mio. år gamle fortidsøgle, der i virkeligheden ville være ni meter lang og veje godt tre tons, fylder - i PlayMais-udgaven - knap fem meter i længden. Og der gik 180.000 majsbrikker, før den var helt færdig.

Velkommen prøve-opgave

- Vi vil rigtig gerne hjælpe med at gøre Dinah klar. Faktisk bliver det en fantastisk prøve-opgave, der kan fungere som optakt til arbejdet med at bygge Krudttårnet i PlayMais. Og med Dinah får vi netop lejlighed til at prøve kræfter med majsbrikkerne, fortæller Lars Frost.

Han behøver ikke at bekymre sig om at mangle hjælpere til opgaven. Nordstjernens 2.-3. klasser har allerede meldt sig på banen, sammen med Frosts ældste specialklasser og en række formningslærere.

Også Søren Andreasen glæder sig over assistancen - der får karakter af art in progress.

Perfekt timing

- Det er herligt, at vi får den opbakning. Og eleverne kommer til at stå og arbejde, så publikum kan følge med ude i Elling Tømmerhandel. Det bliver levende kunst - skabt hen ad vejen og synligt for alle. Det er også fantastisk, at Dinah kommer til at stå oppe i Arena Nord. Jeg anede intet om det kommende show deroppe, men det er bestemt god timing, at vi kan udstille Dinah deroppe for at gøre opmærksom på forestillingen, slutter Søren Andreasen.

Så nu skal Dinah blot have en makeover, så er hun klar til nye, vilde eventyr i Arenaen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.