Danmark

Direktør frygter store fejlkøb ved udskudt energireform

Dansk Energis direktør frygter, at danskerne og fjernvarmesektoren fejlinvesterer på grund af høje elafgifter.

Det kan få alvorlige konsekvenser for Danmarks indsats på energiområdet, at energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) har udskudt en reform af energiafgifterne.

Det siger Dansk Energis administrerende direktør, Lars Aagaard, der frygter, at man i løbet af de næste år vil opleve, at der bliver investeret i fossile brændstoffer, frem for mere miljøvenlige alternativer. Og det vil være en stor fejl, mener han.

- Inden længe skal fjernvarmesektoren og danskerne bestemme sig for, hvad man skal investere i for fremtiden. Og som det ser ud i dag, så betyder el-afgifterne, at det ikke kan betale sig at gå efter den el-baserede opvarmning, siger han til Ritzau.

- Det store problem er nemlig, at el er alt for hårdt beskattet sammenlignet med andre energiarter. Og hvis der ikke bliver gjort noget, risikerer vi derfor store fejlinvesteringer, hvor danskerne og vores fjernvarmesektor eksempelvis vælger oliefyr eller naturgasfyr.

Politiken skriver søndag, at minister Lars Christian Lilleholt ikke ser det som realistisk, at man inden for de næste tre-fire år kan nå at ændre skatte- og afgiftssystemet på energiområdet.

En af årsagerne til, at reformen indtil videre er udskudt, er regeringens såkaldte byrdestop, der betyder, at virksomheder ikke må pålægges nye afgifter.

- Men Verden står jo ikke stille, fordi regeringen ikke kan fremlægge en afgiftsreform, lyder det fra Lars Aagaard

Han mener, at pengepungen spiller en stor rolle, når danskerne skal beslutte sig for hvilken type energi, de skal vælge.

- Man må bare sige, at det er økonomi og ikke moral og ideologi, der styrer, hvilke investeringer, danskerne og fjernvarmesektoren vælger, siger Lars Aagaard.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.