Direktør går ind i familiefirma

Hjallerup Maskinforretning ændrer i ejerkredsen

Lars Petersen er indtrådt i ejerkredsen for Hjallerup Maskinforretning. Foto: Carl Th. Poulsen <i>Pressefotograf Carl Th. Poulsen</i>

Lars Petersen er indtrådt i ejerkredsen for Hjallerup Maskinforretning. Foto: Carl Th. Poulsen Pressefotograf Carl Th. Poulsen

HJALERUP:Hjallerup Maskinforretning A/S ændrer i ejerkredsen. Selskabets direktør gennem fire år, Lars Petersen, er indtrådt som medejer af forretningen. Han har købt 10 procent af den familieejede virksomhed, som driver en håndfuld nordjyske maskinforretninger.

Selskabet ejes dermed af familien Michaelsen og af Lars Petersen.

Hjallerup Maskinforretning driver fem maskinforretninger i Nordjylland. Det er foruden Hjallerup Maskinforretning, Brønderslev Maskincenter, Hjørring Maskincenter, Støvring Maskinforretning samt Aars Maskinforretning.

Desuden har Hjallerup-virksomheden 40 procent ejerandel af Morsø Motorkompagni.

Lars Petersen kom til Hjallerup Maskinforretning efter 15 år i DLG. Han fortæller til NORDJYSKE, at der ikke vil ske nogen ændring i hverken strategien eller driften af forretningerne.

Lars Petersen kalder Hjallerup Maskinforretning for en meget anderledes maskinforretning.

- Ikke kun er der salg af traktorer, landbrugsmaskiner samt tilbehør til landmænd og maskinstationer, men sideløbende er der et meget stort salg af butiksvarer til private og industri.

Også salget af reservedele og værkstedsydelser fra de fem maskinforretninger er stort, pointerer han.

Hjallerup Maskinforretning er grundlagt i 1928 af Einar Michaelsen, der drev forretningen frem til 1928, hvor hans to sønner, Kædegaard og Jørgen H. Michaelsen blev medejere. De to sønner drev maskinforretningen sammen med til 1986.

Gennem 1980’erne og 1990’erne er der opkøbt flere maskinforretninger. I 2011 kom Aars til og der blev købt 40 procent af Morsø Motorkompagni til.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.