Direktør i Aarhus Letbane vidste om fejl og mangler

Aarhus Letbane regnede med at få tilladelse til drift, men Trafikstyrelsen vendte tommelfingeren nedad.

Aarhus Letbane Foto: /ritzau/Dalhoff Casper

Aarhus Letbane Foto: /ritzau/Dalhoff Casper

Direktøren i Aarhus Letbane har i længere tid vidst, at der var fejl og mangler med letbanen.

Men alligevel regnede Claus Rehfeld Moshøj på ingen måder med, at Trafikstyrelsen i sidste sekund ville afvise åbningen af letbanen, der var sat til at finde sted lørdag.

- Jeg havde håbet og forventet, at vi kunne få lov at køre med nogle skærpede vilkår. For jeg anerkender til fulde, at der er fejl og mangler i det grundlag, vi står og kigger på.

- Jeg havde en forventning om, at vi kunne finde en løsning, hvorpå vi kunne få lov til at køre under nogle givne vilkår, og det har jeg så fået endegyldigt slået fast i dag, at det kan jeg ikke, siger han.

Fredag aften har letbanens bestyrelse meddelt, at Trafikstyrelsen har afvist at lade letbanen køre lørdag.

Allerede for seks uger siden har direktør Claus Rehfeld Moshø rykket underleverandøren Keolis, fordi den ikke levede op til styrelsens krav.

Men han forventede til det sidste, at leverandøren ville nå at leve op til kravene.

- Lige nu er jeg dybt ulykkelig over, at den gave jeg havde glædet mig til at aflevere i morgen, at det kommer jeg ikke til.

- Så må jeg op på hesten igen, og se og få det her gjort klar, så vi kan komme ud og køre snart. For vi er klar til at komme ud og køre, siger han.

Han mener ikke, at det var forkert at fastlægge en dato for åbningen, inden Trafikstyrelsens tilladelse var gået igennem.

- Det er en balance. Den tid der er, den bliver brugt. Det siger al erfaring.

- På et eller andet tidspunkt, så må man beslutte sig for, hvornår er det, vi åbner. Fordi så er det den dato, vi arbejder med, siger han.

Claus Rehfeld Moshø oplyser, at der vil komme et juridisk og økonomisk efterspil, men at han ikke kan komme det nærmere endnu.

Han fortæller også, at han håber letbanen "snart" vil kunne køre, men han kan ikke komme med det eksakte tidspunkt.

Trafikstyrelsen har afvist godkendelsen af letbanen af to årsager.

Dels afviser styrelsen en uvildig bisidders vurdering af, at Aarhus Letbane lever op til kravene om fremtidig vedligehold. Aarhus Letbane kan derfor ikke godkendes som forvalter af Letbanen.

Dels er Trafikstyrelsen ikke tilfreds med dokumentationen af det sikkerhedsarbejde, som letbanens operatør, Keolis, har udført.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.