Direktør tror på fremtid i Aalborg

Aalborg-snaps bør stadig laves i Aalborg, siger direktør efter salg af spritfabrikkerne

Fabriksdirektør Claus Larsen Nielsen har været ansat på spritfabrikkerne i Aalborg i over 20 år. Og det satser han på at blive ved med. Foto: Niels Meredin

Fabriksdirektør Claus Larsen Nielsen har været ansat på spritfabrikkerne i Aalborg i over 20 år. Og det satser han på at blive ved med. Foto: Niels Meredin

AALBORG:Fredag offentliggjorde den norske spritkoncern Arcus, at den har købt spritfabrikkerne i Aalborg for 103 millioner euro. Arcus overtager fabrikkerne fra franske Pernod Rickard til oktober.

Salget har skabt usikkerhed om, hvorvidt de kendte mærker gammel dansk, rød Aalborg, Brøndums snaps og så videre, fortsat skal produceres i Aalborg.
- Men jeg håber og tror, at de vil videreføre fabrikken. Når man giver så mange penge for os, må det betyde, at man har nogle positive planer, siger fabriksdirektør Claus Larsen Nielsen.

Medarbejdere fortsætter

Foreløbig fortsætter fabrikkens 18 medarbejdere i hvert fald som hidtil.

- Fabrikken er solgt 1-til-1 med både udstyr og ansatte. Ifølge lovgivningen skal ansættelseskontrakterne jo føres videre i deres nuværende form, oplyser fabriksdirektøren.
Han har endnu ikke talt med de nye ejere, men er umiddelbart positiv over for Arcus-gruppen, der er Nordens største producent af akvavit.
- De har 100 procent fokus på akvavitter, så jeg håber og tror på, at det bliver positivt, siger Claus Larsen Nielsen.

Usikker fremtid

Endnu er det for tidligt at spekulere i fremtiden for sprit i Aalborg, men selv den optimistiske direktør erkender, at den ser usikker ud.

- Der er bestemt en risiko for, at produktionen bliver flyttet. Men jeg tror ikke på det. Det ville i hvert fald være underligt at lave rød Aalborg et andet sted end Aalborg, fastslår Claus Larsen Nielsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.