Direktører og advokat sigtet for bestikkelse i byggebranchen

Rådgivningsfirma har fået to millioner i returkommission og forsøgt at få yderligere fire, lyder sigtelsen.

KØBENHAVN:Københavns Politi har ved en koordineret aktion torsdag morgen anholdt og sigtet fire personer for bestikkelse i forbindelse med et byggeprojekt i København.

De anholdte er i alderen 47 og 61 år. Der er tale om to nuværende direktører, en tidligere direktør og en advokat. Efterforskningsleder Peter Reisz fortæller til Ritzau, at de er tilknyttet samme rådgivningsfirma.

Han vil ikke oplyse, hvilket byggeprojekt der er tale om. Men DR har fra flere af hinanden uafhængige kilder fået oplyst, at der skulle være tale om byggeprojektet "Redmolen" i Københavns Nordhavn.

- Det kan jeg hverken be- eller afkræfte, siger Peter Reisz til Ritzau.

I begyndelsen af marts oplyste pensionsselskabet PFA, at det havde meldt en sag til politiet, fordi man mistænkte en rådgivningsvirksomhed for urent trav.

Rådgivningsvirksomheden skulle angiveligt have bedt en mulig entreprenør om betaling, mod at entreprenøren ville få tildelt en opgave. Denne fremgangsmåde kaldes returkommission og er ulovlig.

Københavns Politi oplyser imidlertid, at sagen netop drejer sig om returkommission.

- Der er rejst sigtelse for sammenlagt seks millioner kroner, hvoraf en del er forsøg og noget er fuldbyrdet, fortæller Peter Reisz.

Ifølge efterforskningslederen mener politiet, at rådgivningsfirmaet har fået udbetalt to millioner kroner.

Sigtelsen er rejst efter straffelovens paragraf 299, stykke 2, som lyder:

"Med bøde eller fængsel indtil fire år straffes den, som ved varetagelse af en andens formueanliggende for sig selv eller andre på pligtstridig måde modtager, fordrer eller lader sig tilsige gave eller anden fordel, såvel som den, der yder lover eller tilbyder en sådan gave eller anden fordel."

Politiet oplyser, at de anholdte forventeligt vil blive løsladt efter endt afhøring.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.