Aars

Disc golf på vej i Aars

Ny permanent bane bliver også åben for offentligheden

Østermarkskolen får nu snart en permanent seks hullers disc-golfbane. Samlet om kurven er skoleinspektør Solveig Østergaard Kristensen, idrætslærer Christian Bunk Svane, skolebestyrelsens næstformand Ann Myrup Sanderson og afdelingsdirektør Brian Larsen, Jutlander Bank i Aars.  Privatfoto

Østermarkskolen får nu snart en permanent seks hullers disc-golfbane. Samlet om kurven er skoleinspektør Solveig Østergaard Kristensen, idrætslærer Christian Bunk Svane, skolebestyrelsens næstformand Ann Myrup Sanderson og afdelingsdirektør Brian Larsen, Jutlander Bank i Aars. Privatfoto

AARS:Aalborg, Aarhus og København har dem - disc golf-baner. Og meget snart kan den hastigt voksende idrætsgren disc golf også dyrkes i Aars.

Det er Østermarkskolen, der lægger græs til en permanent seks-hullers bane plus en "putting-bane". Og tanken er, at banen uden for skolens åbningstid skal være et tilbud til alle interesserede.

- Alle kan spille disc golf, uanset størrelse og styrke, og det er billigt at komme i gang, så det er en sport, der er ved at blive meget populær, siger en af initiativtagerne til banen ved Østermarkskolen, idrætslærer Christian Bunk Svane.

Han er selv udøver af den - i Danmark - forholdsvis nye idræt, og sammen med sin kollega Lars Kjølby Lund, der desuden er matematiklærer, har Christian stået for forarbejdet til banen.

Den realiseres nu, takket være et tilskud på 70.000 kroner fra Fonden for Sparekassen Himmerland, der er hovedaktionær i Jutlander Bank og får sine midler fra aktieudbyttet fra banken.

Østermarkskolen råder i forvejen over et antal mobile kurve, som allerede nu er meget populære blandt skolens ældste elever, og skolereformens krav om, at fysisk aktivitet indgår i undervisningen, er en medvirkende årsag til, at skolen har taget disc golf til sig.

- Disc golf kan for eksempel indgå i matematikundervisningen, hvor man kan foretage teoretiske beregninger af, hvordan vinkel, rotation og hastighed påvirker discens bane - og bagefter prøve teorien af i praksis", fortæller Christian Svane.

Soklerne til kurvene støbes fast i jorden, og det arbejde går snart i gang. Når betonen er hærdet, sættes kurvene op, og det sker ifølge planen allerede inden efterårsferien.

Senere kommer der også informationstavle og banekort op ved teestederne, så spillerne kan planlægge deres spil.

Østermarkskolen har indkøbt en større portion golf-disce, som lokale borgere, der gerne vil prøve den nye idrætsgren, når skolen ikke selv bruger banen, kan købe på skolens kontor. Hver disc koster under hundrede kroner, og der hører tre forskellige med til et sæt: En ’fairway driver’, en ’midrange disc’ og en ’putter’.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.