Udland

Diskussion om tv-serie ender i masseslagsmål i Bangladesh

Hundredvis af folk kom op at toppes over handlingen i en indisk science fiction-serie.

Et skænderi om handlingen i en voldsomt populær tv-serie udviklede sig tidligere på ugen til et masseslagsmål i Bangladesh.

Ifølge politiet var hundredvis af folk involveret. 15 personer modtog efterfølgende behandling på hospitalet, skriver BBC.

Det var indbyggere i en landsby i Habiganj-distriktet, som var samledes på en café for at se det indiske tv-drama "Kiranmala".

Men undervejs blev to mænd uenige om seriens plot, og flere og flere blandede sig i kontroversen. Kort efter var hundredvis af mennesker i slagsmål med kæppe og knive ifølge BBC.

Politiet følte sig nødsaget til at bruge tåregas og affyre gummikugler for at skille parterne ad.

Omkring 100 personer kom til skade i forbindelse med episoden ifølge nyhedsbureauet AFP.

"Kiranmala", et science fiction-drama om en krigsprinsesse, der redder verden fra det onde, er den mest populære serie i Bangladesh i de seneste år.

Men nogle grupper i det overvejende muslimske land langer ud efter regeringen for at tillade at sende indisk tv, som kritiseres for at "sprede degenereret kultur" i landet.

Inden for det seneste år er tre selvmord blandt unge piger blevet kædet sammen med tv-serien ifølge AFP. Angiveligt skulle pigerne have taget deres eget liv, fordi deres forældre nægtede at købe en dyr kjole, som hovedpersonen i serien bærer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.