Morsø

Dispensation til landmænd

Miljø- og fødevareminister rykker frist for efterafgrøder

På grund af den sene høst har landmænd i år fået dispensation frem til 3. september til såning af  olieræddike og andre efterafgrøder. Arkivfoto: Poul Erik Bilstrup.

På grund af den sene høst har landmænd i år fået dispensation frem til 3. september til såning af olieræddike og andre efterafgrøder. Arkivfoto: Poul Erik Bilstrup.

MORS:Den sene høst har i år givet mange landmænd problemer med at nå få sået efterafgrøder på de nyhøstede marker inden 20. august.

Nu har miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen indført en generel dispensation, så landmænd kan vente med at så efterafgrøder indtil 3. september.

Dermed behøver den enkelte landmand ikke længere søge individuel dispensation.

Det oplyser NaturErhvervstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Det er ærgerligt, at der har været så meget forvirring i forhold til at finde en løsning på de problemer, som landmændene i år har med høsten. Med en generel dispensation hjælper vi nu de landmænd, der på grund af en våd og kold sommer er pressede. siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Dermed er fristen for at så de pligtige efterafgrøder rykket to uger. Samtidig rykkes fristen for oppløjning af efterafgrøder en uge, så den nye frist her er 27. oktober.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.