Disse apps gør din ferie mere sikker

Bliv advaret om kriser eller uro vil mobilen

Foto: Drew Angerer/AFP Photo

Foto: Drew Angerer/AFP Photo

MOBIL:Det er næsten umuligt at gardere sig mod katastrofer, terrorangreb eller ulykker på ferien, men der er alligevel små ting, du kan gøre for at gøre rejsen mere sikker.

For eksempel kan du væbne din telefon med nyttige apps.

For nylig blev appen Mysafetravel lanceret, som gratis giver dig advarsler om kriser eller uro af enhver art på en destination i Danmark eller i udlandet.

Mysafetravel viste sig nyttig under skudangrebet i München for nylig. I løbet af otte timer sendte appen 14 meddelelser ud, hvor den rådede brugerne til, hvordan de skulle forholde sig. Til sammenligning kom der blot én meddelelse på Twitter fra Udenrigsministeriet, skriver Politiken.

- Vi går desværre i retning af en verden, hvor det er vigtigt, at vi er sikre, når vi er afsted, siger David Guldager, der er redaktør på TV2 Tech.

- Det element, at vi har mobiltelefonen med overalt, gør sikkerhedsapps til en oplagt løsning. Uanset om det er for at kontakte pårørende eller finde ud af, hvordan man skal forholde sig, siger han.

- Hold dig inden døre

Mysafetravel er ikke den eneste app, der tjener et sikkerhedsformål. To dage før terrorangrebet i Nice udkom den franske app Saip, der også sender brugerne meddelelser om katastrofer og angreb og giver nyttig information om, hvordan man skal forholde sig i en nødsituation.

Saip kan give vejledninger som ”hold dig inden døre”, ”lad være med at hente børnene fra skole” og ”undgå at optage telefonnetværket”.

Hvis du skal på bilferie, anbefaler David Guldager, at du henter appen Rødt Kort, som er udgivet af SOS Dansk Autohjælp.

Hvis du kører galt, kan du bruge appen til at sende en anmeldelse til SOS Dansk Autohjælps callcenter. Herefter vil du blive ringet op af en operatør, der sender lokal nødhjælp ud til dig lige meget hvor i Europa, du er.

Flykompensation

Hvis du i stedet har besluttet dig for at flyve på ferie, kan du hente appen AirHelp, anbefaler David Guldager.

Hvis dit fly bliver overbooket, forsinket eller aflyst, hjælper appen dig med at finde ud af, hvor meget du skal have i kompensation. Appen ordner alt papirarbejdet og hjælper dig med at få dine penge tilbage.

- AirHelp tager en lille del af kompensationen, men det er meget lidt i forhold til den hjælp, appen yder, siger David Guldager.

Find vej

Det kan også være en god idé at hente appen AroundMe, der ved hjælp af din gps, kan hjælpe med at finde alt fra biografer til hospitaler i nærheden af dig.

Den kan bruges til fornøjelse, men den kan også være livsvigtig, hvis du skulle komme til skade.

Hvis du er bange for at fare vild på ferien eller ende i et skummelt kvarter, kan du med appen Maps.Me hente kort ned på din telefon, så du kan bruge din gps offline.

Du skal blot hente kortet til det sted, du skal hen, mens du har forbindelse til internettet.

Du kan også bruge din Google Maps-app til at downloade kort, som du kan bruge, selv om du er offline.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.