Disse Ikea-møbler er mange penge værd

Her er 10 møbler, der er mere værd, end du tror

Skænken Ladoga gik for 6.000 svenske kroner. Foto: Ikea/Eurowoman

Skænken Ladoga gik for 6.000 svenske kroner. Foto: Ikea/Eurowoman

HELE LANDET: IKEA-møbler er normalt ikke noget, man forbinder med auktion og dyre priser. Men enkelte IKEA-møbler er med tiden blevet eftertragtede på brugtmarkedet og opnår super gode priser på auktion. De er gået hen og blevet klassikere og samleobjekter.

Kampen for at finde noget, som naboen ikke ejer, er større end nogensinde, og det giver plads til, at ikke oplagte møbler pludselig bliver interessante som trofæer for feinsmeckeren. Det at eje noget, som er svært at få fat i, er blevet en kvalitet i sig selv.

Tre hotte boligtendenser du ikke kan ignorere

Men selvfølgelig er det ikke kun det, at det er svært at få fingrene i dem. De eftertragtede IKEA-møbler er virkelig vellykkede og smukke møbler. Det lyser ud af dem, at de er noget specielt.

Jeg har nedenfor udvalgt de møbler fra IKEA, jeg personligt godt ville erhverve til min egen samling.

Men først giver jeg dig lige lidt baggrund om IKEA og dens grundlægger, Ingvar Kamprad. Navnet Ingvar Kamprad ringer måske ikke en klokke med det samme, men når du hører navnet på det møbelimperium, han har skabt, er du ikke længere i tvivl. Ingvar er nemlig det store møbelmekka IKEAs skaber og grundlægger.

”Krystal-trenden søger tilbage til det oprindelige og viser, at man gør sig umage”

Ingvar Kamprad har haft sans for forretning, lige siden han var en ung dreng, hvor han selv solgte alt fra tændstikker til julepynt til naboerne i Småland. Her opdagede han hurtigt, at han kunne tjene en god profit, og det satte altså yderlige gang i lysten til at iværksætte.

Allerede da Ingvar kun var 17 år, tilbage i 1943, grundlagde han IKEA, og siden da har det udviklet sig som en steppebrand - og det er vist ikke en overdrivelse at sige, at næsten hvert et hjem i Skandinavien ejer mindst én IKEA genstand.

Se godt på denne stol. En ældre udgave røg for 1,42 millioner kroner

Nu er Ingvar fyldt hele 89 år, og IKEA har været kørende i mere end 70 år.

I dag er han ikke længere ejer af møbelgiganten, men han har stadig en stor indflydelse på, hvordan møbelgiganten udvikles. Han har formået at skabe et helt særligt univers, der er så alsidigt, at det kan føle sig hjemme hos både eksklusive huse og i studieboliger.

Hans logo er genkendeligt verden over og måden, hvorpå hvert et møbel bliver døbt med svenske ord, har gjort, at IKEA nu taler sit eget sprog. Et sprog som næsten alle kan genkende.

De 10 møbler:

Skænk fra 1960’erne. Modelnavn ”Ladoga”. Udført hos IKEA. Solgt på Bukowskis Market. Hammerslag SEK 6000.

Lænestol. Modelnavn “Åke”. Udført hos Ikea. Kratigt inspireret af Philip Arctanders “Muslingestolen”. Solgt hos Auktionsverket. Hammerslag SEK 19500.

Per Olof Scotte, “Karmstol Premiär 69″. Udført af IKEA. Et par armstole af eg, beklædt med cognacfarvet kernelæder. Solgt på Bruun Rasmussen. Hammerslag DKK 5000

Bogreol. Modelnavn “Hansa”. Udført hos IKEA i 1950’erne. Solgt på Bukowskis Market. Hammerslag SEK 3200.

8 stk af stolen ” Danske”. Udført i 1960’erne af IKEA. Solgt på Bukowskis Market. Hammerslag SEK 8800

Sofa designet af Nils Gammelgaard. Modelnavn “Moment”. Udført hos IKEA i1980’erne. Solgt på Bukowskis Market. Hammerslag SEK 3300.

Par armstole. Modelnavn “Amiral”. Designet a Karin Mobring i1971. Udført hos IKEA. Solgt på Bukowskis Market. Hammerslag SEK 12000

Skrivebord designet af Bengt Ruda. Modelnavn”Skribo”. Solgt på Bruun RasmussenHammerslag DKK 16000.

Lænestol designet af Erik Wörts. Modelnavn “Kolding”. Fra 1950’erne eller 1960’erne. Solgt på Bukowskis Market. Hammerslag SEK 2500

To lænestole. Designet af Karin Mobring. Modelnavn “Natura”. Udført hos IKEA, 1960’erne. Solgt på Bukowskis Market. Hammerslag SEK 5400.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.