Nordjylland

Disse kan blive årets nordjyske sportsnavn

Store navne kæmper om æren i 2018 - modtageren findes 29. maj

Ishockeyklubben Aalborg Pirates er sammen med cykelrytteren Michael Valgren og badmintondoublen Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl nomineret til fornem nordjysk hæder. Arkivfoto: Claus Søndberg

Ishockeyklubben Aalborg Pirates er sammen med cykelrytteren Michael Valgren og badmintondoublen Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl nomineret til fornem nordjysk hæder. Arkivfoto: Claus Søndberg

NORDJYLLAND:Der har været mange store nordjyske sportspræstationer i de forgange 12 måneder, så kandidatlisten var lang, da de tre nominerede til titlen som "Årets Sportsnavn i Nordjylland" skulle findes.

Prisen uddeles ved det store NORDJYSKE Direkte-show i Arena Nord i Frederikshavn på tirsdag 29. maj.

Dommerkomiteen, der også står bag nomineringerne til Den NORDJYSKE Idrætspris på 100.000 kroner, er endt med at pege på én national og to internationale præstationer.

Aalborg Pirates

Aalborg Pirates er nomineret for den unikke præstation at rydde pokalbordet i dansk ishockey. Først vandt aalborgenserne Metal Cuppen på isen i Jyske Bank Boxen, og siden fuldførte de "the double" ved at slå Herning i DM-finalen og vinde det første ishockeyguld til Aalborg i 37 år.

Michael Valgren

Den anden nominerede er cykelrytteren Michael Valgren fra Østerild i Thy. Han har haft et fremragende forår på de europæiske landeveje.

I februar vandt han World Tour-løbet Omloop Het Nieuwsblad i Belgien, og i april satte han trumf på ved at sejre i klassikeren Amstel Gold Race.

Rytter Juhl/Pedersen

Den sidste nominerede er badmintondoublen Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, der i marts vandt All England i damedouble som de første danskere i 53 år.

Derudover vandt de tidligere på foråret både Malaysia Masters og EM for hold, og i efteråret 2017 blev det desuden til VM-bronze.

Med titlen som "Årets Sportsnavn i Nordjylland" følger ikke penge, men derimod æren og en flot glasskulptur fremstillet særligt til lejligheden.

I 2017 gik titlen til golfspilleren Søren Kjeldsen, mens det i 2016 var svømmeren Viktor Bromer, der løb med æren.

Der er i øvrigt stadig billetter at løbe til NORDJYSKE Direkte-showet på tirsdag, hvor vi hylder sporten i Nordjylland, optager en særlig VM-udgave af Ripodsten - live på scenen - og såmænd også får besøg af komikeren Torben Chris. Køb billet på klubnordjyske.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
15-årig dreng fundet død på boldbaner: 32-årig mand anholdt
Luk