Disse kaserner skal lukkes Politikerne har nu besluttet, hvilke kaserner der skal lukkes. Se listen her

Bülows Kaserne Fredericia er en af de to kaserner, som skal lukkes. Foto: Scanpix

Bülows Kaserne Fredericia er en af de to kaserner, som skal lukkes. Foto: Scanpix

DANMARK:Forsvarschef Peter Bartram havde tidligere peget på fem kaserner, som han mente ville kunne lukkes - nemlig Sønderborg, Haderslev, Bülows Kaserne i Fredericia, kasernen på Bornholm, samt enten Vordingborg eller Høvelte.

Men det nye forsvarsforlig, som politikerne nu har indgået - og som blev offentliggjort mandag - omfatter kun to kasernelukninger.

Her er, hvad forsvarsminister Nick Hækkerup (S) har besluttet sammen med partierne bag forsvarsforliget:

- Sønderborg Kaserne: Kasernen lukkes og afhændes. Sergentskolen i Sønderborg flyttes til Varde.

- Vordingborg Kaserne: Bevares, men skal afgive 150 stillinger til Skrydstrup og Karup for at lave effektiviseringer på logistik og lager. Der vil dog fortsat være ca. 400 stillinger på kasernen.

- Bülows Kaserne i Fredericia: Kasernen lukkes og afhændes. Bülows Kasererne lægges i stedet ind under Ryes Kaserne i Fredericia, så byen fremover kun har én kaserne.

- Almegårds Kaserne Bornholm: Bevares

- Haderslev Kaserne: Bevares

- Høvelte Kaserne: Bevares, så livgarden fortsat vil høre til her.

- Kasernelukningerne er del af en samlet besparelse på 2,7 milliarder kroner på forsvaret. Da politikerne har valgt at beholde flere af kasernerne, har man måttet finde penge andre steder.

- Derfor skal forsvaret spare 227 millioner kroner på indkøb af materiel i den kommende femårige forligsperiode ud af et samlet budget på 15 milliarder kroner.

- Samlet set forventer forsvarsministeren, at besparelserne vil betyde nedlæggelse af 2000 af forsvarets ca. 22000 stillinger. I løbet af et halvt år vil de ansatte i forsvaret få at vide præcist, hvor stillingerne nedlægges.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.