Dit forbrug viser hvor du bor

Se, hvor nordjyder adskiller sig fra østjyder og københavnere

Arkivfoto:  Peter Broen <i>© Peter Broen - NORDJYSKE</i>

Arkivfoto: Peter Broen © Peter Broen - NORDJYSKE

HELE LANDET: Hvis du viser mig dine præferencer for hotdogs, tarteletter, rundstykker eller sushi, skal jeg fortælle dig, hvor du bor.

Der er nemlig forskel på, hvordan en nordjyde og en sjællænder fordeler sine penge, skriver Berlingske.

I Region Hovedstaden bruger man flere penge på frugt og grønt end i resten af landet, i Region Midtjylland køber man mere kaffe, og i Region Nordjylland kan vi lide hotdogs. Faktisk spiser vi 43 procent flere hotdogs end i resten af landet. Desuden drikker nordjyder 16 procent mere mælk til aftensmaden, og vi spiser ni procent flere kartofler.

Tarteletter mod vest - blodpølse mod øst

Tarteletter er de rigtig glade for i Vestjylland, hvor man spiser 64 procent flere tarteletter end i resten af landet. I Sydjylland bliver der langet 56 procent flere rundstykker over disken, og på Fyn sælges der 57 procent mere medister - og 47 procent mere blodpølse. En spise, som der bliver solgt lige så meget af på Sjælland.

Til gengæld er københavnerne begejstrede for sushi. 122 procent mere sushi bliver der solgt i hovedstaden sammenlignet med resten af landet.

Nordjyder tager på bilferie

Snakker vi ferie, så bruger københavnerne fem gane så mange penge som nordjyder på flybilletter. Til gengæld bruger de mindre end halvt så meget på bilen.

- I Nordjylland har de fleste en bil, og så kan de lige så godt køre på ferie i den. Og hvis nordjyder ikke tager på bilferie, købere de oftere pakkerejser, fortæller Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea til Berlingske.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden