Divisionsforeningen kræver varme i banen i 1. division

Der skal i fremtiden også varme i banerne i den næstbedste danske fodboldrække, kræver Divisionsforeningen.

Divisionsforeningen kræver varme i banen i 1. division

Det skal være slut med udsatte og aflyste kampe i de bedste danske fodboldrækker. I 1. division - også kaldet NordicBet Ligaen - skal der være varme i banerne, ligesom kravet er i Superligaen.

Det fortæller formand for Divisionsforeningen, Thomas Christensen, i en pressemeddelelse.

- NordicBet Ligaen har i dag en højere kvalitet end nogensinde før.

- Med en reduktion af ligaen til 12 klubber og indførelsen af krav om licens for at kunne spille i NordicBet Ligaen har vi skabt forudsætningerne for at løfte rækkens attraktivitet og kvalitet til et nyt niveau, siger Thomas Christensen.

- Den internationale kampkalender, som især i år med EM og VM blokerer for kampe i dele af maj og hele juni, og det danske klima gør varme i banen nødvendigt for turneringsafviklingen, forklarer han.

NordicBet Ligaen vil arbejde for, at varme i banen bliver et krav for at få licens til at spille i NordicBet Ligaen fra sæsonen 2014/2015.

Der arbejdes med en overgangsordning på linje med den tidligere overgangsordning i Superligaen, hvor en klub, der ikke har varme i banen, skal have en aftale med et stadion, som har varme i banen.

Overgangsordningen skal løbe i to sæsoner, og klubberne skal således senest have varme i banen fra sæsonen 2016/2017 for at opnå licens til at spille i NordicBet Ligaen.

- Varme i banen er en nødvendighed for afviklingen af turneringen. Som positiv sideeffekt vil det give en mere stabil og attraktiv afvikling af kampprogrammet for tilskuere og klubber på bedre baner til gavn for kvaliteten af spillet.

- På den måde er beslutningen både nødvendig og visionær for dansk fodbold, mener Thomas Christensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.