Divisionsforeningen: Uheldig situation i 2. division

Det kan ske i alle turneringer, at begge hold kan være tjent med uafgjort i en kamp, siger turneringschef.

Det er uheldigt, at fodboldklubben Hvidovre muligvis er bedre tjent med uafgjort eller et nederlag end en sejr i kampen mod Brønshøj i lørdagens sidste spillerunde i 2. divisions gruppe 1.

Men det er også så godt som umuligt at lave en turneringsstruktur, hvor der ikke kan opstå en mulighed for, at det på et tidspunkt tjener begge hold i en fodboldkamp at spille uafgjort.

Det siger Peter Ebbesen, der er turneringschef i Divisionsforeningen, som administrerer landets tre bedste fodboldrækker.

- Det er en uheldig situation, at der er den mulighed. Men det er en risiko, der er i alle turneringer. Der er 360 fodboldkampe i 2. division, og hvis der er én ud af de mange kampe, hvor der er det her scenarie, jamen så er det ikke usædvanligt.

- Det har man også set i andre turneringer. Det kan for eksempel også ske i sidste runde i Premier League, at to klubber undgår at rykke ned ved at spille uafgjort mod hinanden.

- Turneringen er ikke perfekt, og det er ikke et scenarie, vi kan lide, men det er dog kun én fodboldkamp, vi taler om, siger Peter Ebbesen.

Får Brønshøj point hjemme mod Hvidovre, ender begge klubber på en af rækkens fire øverste pladser og skal spille oprykningsspil.

Hvidovre vil i så fald få tre eller fire point med i oprykningsspillet for de indbyrdes kampe mod Brønshøj.

Men vinder Hvidovre, samtidig med at Avarta slår AB Tårnby, bliver det i stedet Avarta, som overtager fjerdepladsen i gruppen fra Brønshøj.

I det tilfælde vil Hvidovre få nul point med i oprykningsspillet på grund af to nederlag til Avarta.

Det giver dog ikke mening for Hvidovre at spekulere i uafgjort fra kampstart, slår Peter Ebbesen fast.

- Det er noget hvis, hvis og hvis. Tager vi udgangspunkt i Brønshøj-Hvidovre, kan man ikke 100 procent sikkert slå fast, at Hvidovre får mere ud af at tabe kampen end at vinde den. Det kommer an på resultatet af Avarta mod AB Tårnby.

- Hvis Avarta spiller uafgjort eller taber til AB Tårnby, og Brønshøj kommer i oprykningsspillet, så får Hvidovre ført point fra kampene mod Brønshøj med over i oprykningsspillet.

- Og derfor vil det være en fordel at vinde kampen for Hvidovre, siger Peter Ebbesen.

Spørgsmål: Har I en observatør til kampen, som skal vurdere, at den bliver afviklet sportsligt korrekt?

- Jeg kan hverken be- eller afkræfte, at vi har en observatør til kampen mellem Brønshøj og Hvidovre.

- Men generelt er det sådan, at når en klub kan have en anden interesse end at vinde en fodboldkamp, så vil vi påsætte en observatør til kampen. Det har vi gjort før - også i Superligaen. Men det er ikke noget, vi melder ud på forhånd, siger Peter Ebbesen.

I teorien kan Holbæk på sjettepladsen overhale både Avarta og Brønshøj og sikre en plads i oprykningsspillet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.