Djokovic afværger knockout i French Open

Verdensetteren bookede en plads i kvartfinalerne ved French Open efter en hård kamp mod Andreas Seppi.

Djokovic afværger knockout i French Open

Novak Djokovic måtte kæmpe særdeles hårdt mod italienske Andreas Seppi for at spille sig videre til kvartfinalerne ved French Open.

Den serbiske verdensetter tabte de to første sæt, inden det lykkedes ham at tage sejren med 4-6, 6-7, 6-3, 7-5 og 6-3.

Det var den stærke italiener, der lagde bedst ud. 22.-seedede Seppi, som havde elimineret Fernando Verdasco i tredje runde, spillede nemlig med masser af selvtillid og formåede at sende Djokovic ud på flere lange løbeture.

Da de to spillere pressede hinanden ud i en tiebreak i andet sæt, formåede Andreas Seppi også at holde nerverne i ro og vinde 7-5. Der kunne måske være en stor overraskelse på vej.

Men Novak Djokovic, der er kommet til Paris for at vinde sin fjerde grand slam-turnering i træk efter sejrene ved Wimbledon, US Open og Australian Open, har mange gange tidligere i karrieren fået vendt et truende nederlag.

Det lykkedes også denne gang, da han først vandt tredje og fjerde sæt. I femte og afgørende sæt var Seppi så udmattet, at han ikke længere kunne lægge maksimalt pres på verdensetteren.

En anelse symbolsk lavede italieneren en dobbelt servefejl, der betød, at Djokovic kunne bringe sig foran 4-2 i femte sæt. Herefter var resten af affæren blot en ekspeditionssag for serberen.

I kvartfinalen venter vinderen af opgøret mellem Stanislas Wawrinka og Jo-Wilfried Tsonga.

Også Roger Federer led sættab, men schweizeren vandt til sidst 5-7, 7-5, 6-2, 6-4 over belgieren David Goffin.

Federer og Djokovic står til at møde hinanden i semifinalerne, hvilket de også gjorde sidste år ved French Open.

Dengang vandt Roger Federer, som senere tabte finalen til Rafael Nadal.

/ritzau/