Djokovic holder tæt om vaccination og mulig grand slam

Novak Djokovic vil stadig ikke sige noget om, hvorvidt han er vaccineret og kan deltage i Australian Open.

Det står stadig hen i det uvisse, om Novak Djokovic får mulighed for at vinde sin fjerde Australian Open-titel i træk. (Arkivfoto)

Det står stadig hen i det uvisse, om Novak Djokovic får mulighed for at vinde sin fjerde Australian Open-titel i træk. (Arkivfoto)

TORINO:Serbiens verdensetter i tennis, Novak Djokovic, vil stadig ikke oplyse, om han er vaccineret, og om han agter at deltage i januars Australian Open.

Efter sit nederlag i semifinalen ved ATP Finals i Torino lørdag blev serberen igen spurgt til temaet, men svarede afvigende.

- Vi må se. Vi må bare vente og se, lød det fra Djokovic ifølge Reuters.

Han har ved flere lejligheder udtrykt sin skepsis over for vacciner - blandt andet med argumentet om, at han frygter bivirkninger, som eventuelt kan påvirke hans tennisspil.

Sagen er dog den, at staten Victoria i Australien, hvor Australian Open finder sted, har slået fast, at man kun kan komme til at deltage i grand slam-turneringen, hvis man er vaccineret mod coronavirus.

Så hvis Djokovic ender med at stille op i turneringen, vil det samtidig være en bekræftelse af, at han er vaccineret.

Hvis ikke han er, mister han muligheden for at vinde turneringen for fjerde gang i træk og tiende gang i alt. Og samtidig når han ikke i denne omgang sin 21. grand slam-titel, der vil placere ham foran Roger Federer og Rafael Nadal i historiebøgerne.

Både Federer og Nadal er vaccineret mod coronavirus. Førstnævnte har dog meldt afbud til Australian Open, da han endnu ikke er ovre en knæskade.

Djokovic' overmand i Torino lørdag, tyskeren Alexander Zverev, blev også spurgt til kravet om vaccination i Australien. Han var klar i spyttet.

- Vi besøger et andet land. Det handler ikke om tennis, sagde Zverev.

- Det handler om det virus, som florerer. Vi er nødt til at følge reglerne og anbefalingerne. Jeg håber, han (Djokovic) vil kunne spille.

Zverev møder søndag klokken 17 Daniil Medvedev i finalen ved ATP Finals.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.