Djokovic rejser sig efter bommert og vinder Italian Open

Den serbiske tennisstjerne vandt mandag Italian Open, der er sidste turnering inden næste uges French Open.

Novak Djokovic er nummer et på verdensranglisten.

Novak Djokovic er nummer et på verdensranglisten.

KØBENHAVN:Novak Djokovic ser skarp ud inden årets tredje og sidste grand slam.

Serberen vandt mandag Italian Open i Rom og fik dermed oprejsning efter for nylig at være blevet sendt ud af US Open for at ramme en linjedommer med en bold.

Djokovic slog Diego Schwartzman i mandagens finale. Verdensranglistens nummer et slog argentineren med det tyskklingende efternavn i to sæt med cifrene 7-5, 6-3.

Novak Djokovic og resten af tenniseliten skal fra næste uge i aktion i French Open.

Man skulle tro, at serberen havde misset, hvornår mandagens kamp rent faktisk gik i gang, for han var slet ikke klar fra start.

Schwartzman startede med at vinde i tennisstjernens udlæg, og argentineren fulgte op med igen at bryde Djokovics serv lidt efter til 3-0. Men så kom verdensetteren op i gear. Djokovic gjorde Schwartzman kunsten efter og udlignede til 3-3 med to servebrud.

Resten af første sæt var mere jævnbyrdigt. Djokovic slog dog til, da det gjaldt, og tog altså første stik ved igen at bryde argentinerens serv til 7-5.

Andet sæt startede ligesom første, med at Schwartzman brød Djokovics serv. Men denne gang svarede serberen tilbage med det samme.

Herfra var Djokovic i kontrol, og han nærmede sig for alvor sejren, da han i argentinerens udlæg gjorde det til 5-3. Sejren kom sikkert i hus i det efterfølgende parti på tredje matchbold.

Italian Open rangerer som en ATP Tour Masters 1000-turnering, det højeste niveau efter de årlige grand slams og sæsonfinalen. Novak Djokovic vandt også årets første Tour Masters 1000-turnering, Western & Southern Open, i slutningen af august.

Han har med mandagens triumf nu rekorden for flest sejre i Masters-turneringer. Den lyder på 36.

Italian Open spilles på grus og er som regel den sidste store turnering inden French Open. Således også i dette års coronaramte tenniskalender.

Den spanske gruskonge Rafael Nadal har vundet Italian Open hele ni gange, men røg i dette års udgave ud i kvartfinalen til netop Diego Schwartzman.

Simona Halep vandt tidligere mandag kvindernes finale.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.