Djokovic tror på Grand Slam efter French Open-triumf

Novak Djokovic er forsvarende mester i alle fire grand slam-turneringer efter søndagens triumf i Paris.

TENNIS-FRA-ROLAND-GARROS Foto: Scanpix/Philippe Lopez

TENNIS-FRA-ROLAND-GARROS Foto: Scanpix/Philippe Lopez

2016 blev året, hvor den serbiske verdensetter Novak Djokovic endelig fik French Open-titlen i hus.

Det skete med en sejr på 3-6, 6-1, 6-2, 6-4 over skotten Andy Murray.

- Det er et storslået øjeblik. Et af de smukkeste, jeg har haft i min karriere. Jeg er bare så overvældet over at have dette trofæ ved siden af mig. Jeg vil bare nyde øjeblikket, siger Djokovic ifølge French Opens Twitter-konto.

Med triumfen understregede Djokovic sin enorme suverænitet på herrernes tour. Han er nu forsvarende mester i alle fire grand slam-turneringer, hvilket ingen har været siden Rod Laver i 1969.

Dengang vandt Laver de fire turneringer inden for samme kalenderår - en ægte Grand Slam. Det kan Djokovic kopiere ved at vinde Wimbledon og US Open senere på året.

- Jeg vil ikke lyde arrogant, men jeg tror, at alt i livet er opnåeligt, siger Djokovic om muligheden for at fuldende den sjældne bedrift.

Serberen har tre gange tidligere været i finalen i French Open, men to gange har Rafael Nadal nappet pokalen. Sidste år var Stanislas Wawrinka en tand bedre i finalen.

I år havde Djokovic optimale vilkår, da Roger Federer meldte afbud, og Nadal måtte opgive at fortsætte efter sin sejr i anden runde.

Wawrinka tabte i semifinalen til Andy Murray, der også kom fra start i finalen ved at vinde første sæt. Men Djokovic kom uimodståeligt tilbage og var en klasse bedre i de tre efterfølgende sæt.

- Lige fra jeg kom til turneringen i år, havde jeg en speciel følelse. Forholdet og forbindelsen til fans og folk var anderledes, siger serberen.

29-årige Djokovic er nu oppe på 12 grand slam-triumfer i karrieren. Roger Federer har rekorden med 17.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.