Djokovic vil skrive tennishistorie i Paris

Novak Djokovic kan med French Open-triumf blive den ottende spiller, der vinder alle grand slam-turneringer.

Fem titler i Australian Open, to i Wimbledon og en enkelt triumf i US Open. Den serbiske verdensetter i tennis, Novak Djokovic, har otte gange løftet et grand slam-trofæ, men aldrig i Paris.

Nu er han kommet til den franske hovedstad for at vinde French Open og derved blive den ottende herrespiller, der fuldender sin såkaldte karriere-grand slam.

- Jeg har været i denne situation tidligere, og særligt de seneste to år har det været diskuteret, om det nu skulle lykkes. Alle ved, hvordan det er gået, siger Djokovic, der tabte finalerne i 2012 og 2014 til Rafael Nadal.

- Selv om jeg har savnet marginalerne hidtil i Paris, har jeg ikke givet op. Jeg er tilbage med kun et mål; at vinde turneringen. Det har været tæt på et par gange, så jeg satser på, det er min tur nu, siger Djokovic.

Han tørner med al sandsynlighed ind i Rafael Nadal allerede i kvartfinalen. Spanieren, der har vundet French Open ni gange de seneste 10 år, er seedet som nummer seks i turneringen denne gang.

Nadal er i øvrigt den seneste herrespiller, der har fuldendt en karriere-grand slam. Det skete med sejren i US Open i 2010.

Året forinden havde Roger Federer fuldendt sin med triumfen i French Open.

Turneringen på Roland Garros-anlægget begynder søndag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.