Djokovic vinder French Open for første gang i karrieren

Novak Djokovic vandt for første gang i karrieren French Open efter sejr i fire sæt over skotten Andy Murray.

Tennis - French Open Men's Singles Final match - Roland Garros - Novak Djokovic of Serbia v Andy Murray of Britain Foto: Reuters/Pascal Rossignol

Tennis - French Open Men's Singles Final match - Roland Garros - Novak Djokovic of Serbia v Andy Murray of Britain Foto: Reuters/Pascal Rossignol

Efter tre tabte finaler i turneringen kunne Novak Djokovic søndag løfte det eneste grand slam-trofæ, han manglede i samlingen, nemlig French Open.

Den serbiske verdensetter vandt for 12. gang i karrieren en grand slam-turnering, men det var med sikkerhed en af de vigtigste sejre. Hans såkaldte "career grand slam" er således komplet.

På Roland Garros-anlæggets grus slog han i finalen verdens nummer to, skotten Andy Murray, med 3-6, 6-1, 6-2, 6-4.

Dermed understregede han sin suverænitet som verdens bedste. Djokovic er nu forsvarende mester i alle fire grand slam-turneringer, og det kan passende være et mål for ham at vinde alle fire titler inden for samme kalenderår i år - en ægte Grand Slam.

Søndagens finale blev aldrig det store sus. Kun i første sæt var Murray i stand til at udfordre den serbiske overmagt, der var i en klasse for sig i de tre sidste sæt.

Djokovic kom også sprudlende i gang. Flere fine finesser bidrog til, at han brød Murray i kampens åbningsparti. Rent endda. Men det første parti skulle slet ikke blive kendetegnede for det indledende sæt.

Murray svarede tilbage ved at vinde 16 af de 20 næste bolde med to servegennembrud og en 4-1-føring til følge. Briten holdt serv sættet ud og sikrede sig det med cifrene 6-3.

Murray havde endda en chance for at bryde til 1-0 i andet sæt, men da Djokovic afværgede breakbolden, skiftede kampen karakter. Serberen brød kort efter til 2-0, og denne gang tog han bedre vare om føringen.

Han var i fuld kontrol derfra og brillerede undervejs med flere smukke vindere. Murray manglede lidt af attituden fra første sæt, og efter bare 33 minutter var sættet Djokovic' med 6-1.

Det var en mere opsat Murray, der kom ud til tredje sæt. Hans vinderslag blev fulgt af "come on"-udbrud, vel vidende at sættet var et nøglesæt.

Murrays udfordring var blot, at Djokovic for alvor havde løftet sit spil efter det nervøse første sæt.

Allerede ved stillingen 1-1 fik Djokovic det vitale servegennembrud, da Murray sendte en oplagt flugtning i nettet.

Skotten virkede mere og mere modløs og var aldrig for alvor i nærheden af at komme tilbage i sættet. Djokovic servede det sikkert hjem til 6-2.

Den sidste spænding lod til at fordufte fra starten af fjerde sæt, hvor Djokovic igen indledte med et servegennembrud. Han satte yderligere trumf på ved at bryde rent til 5-2.

Murray blomstrede op og reducerede til 4-5, inden Djokovic udnyttede den anden mulighed for at serve triumfen hjem. Efter den tredje matchbold kunne Djokovic lade sig falde til jorden i jubel.

Med grand slam-titel nummer 12 overhalede Djokovic legenden Björn Borg, der nåede 11 ligesom Rod Laver.

Den 29-årige serber er nu kun overgået af Roger Federer med 17 og Rafael Nadal og Pete Sampras, der har vundet hver 14.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.